• Nyheter
  • Närvaro- och rörelsedetektor i IP54

Nyheter

Närvaro- och rörelsedetektor i IP54

Närvaro- och rörelsedetektor i IP54
Esylux har utökat sin BASIC-serie av närvaro- och rörelsedetektorer med en ny detektor i kapslingsklass IP 54, vilket möjliggör en intelligent ljusstyrning även i utsatta miljöer.

BASIC-serien är utformad för att utgöra en kostnadseffektiv, enkel lösning för energieffektiv belysningsstyrning i projekt. Närvaro- och rörelsedetektorerna kan användas för behovsstyrd byggnadsautomation i alla miljöer och till- och frånkoppling av LED-belysning
Nu har BASIC-serien utökats med utföranden i IP-klass 54 för att även kunna användas i utsatta miljöer, såsom exempelvis sanitetsutrymmen i skolor, kontor eller vårdinrättningar. De kan även användas där enheter rengörs med vatten.

Närvaro- och rörelsedetektorerna finns i olika utföranden med avkänningsvidd mellan 8 och 24 meter i diameter men kan även parallellkopplas. Dessutom finns en impuls för trappautomation, och via en knappingång är det möjligt att vid behov använda halvautomatisk drift eller överstyra manuellt.

För att fungera mot LED-belysning arbetar BASIC-detektorer med nollgenomgångskopplingar, som skyddar reläet från hög inkopplingsström.

Detektorerna är avsedda för utanpåliggande montering men kan även erhållas med tillbehör för infälld montering.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!