• Nyheter
  • Närvaro- och rörelsedetektor i IP54

Nyheter

Närvaro- och rörelsedetektor i IP54

Närvaro- och rörelsedetektor i IP54
Esylux har utökat sin BASIC-serie av närvaro- och rörelsedetektorer med en ny detektor i kapslingsklass IP 54, vilket möjliggör en intelligent ljusstyrning även i utsatta miljöer.

BASIC-serien är utformad för att utgöra en kostnadseffektiv, enkel lösning för energieffektiv belysningsstyrning i projekt. Närvaro- och rörelsedetektorerna kan användas för behovsstyrd byggnadsautomation i alla miljöer och till- och frånkoppling av LED-belysning
Nu har BASIC-serien utökats med utföranden i IP-klass 54 för att även kunna användas i utsatta miljöer, såsom exempelvis sanitetsutrymmen i skolor, kontor eller vårdinrättningar. De kan även användas där enheter rengörs med vatten.

Närvaro- och rörelsedetektorerna finns i olika utföranden med avkänningsvidd mellan 8 och 24 meter i diameter men kan även parallellkopplas. Dessutom finns en impuls för trappautomation, och via en knappingång är det möjligt att vid behov använda halvautomatisk drift eller överstyra manuellt.

För att fungera mot LED-belysning arbetar BASIC-detektorer med nollgenomgångskopplingar, som skyddar reläet från hög inkopplingsström.

Detektorerna är avsedda för utanpåliggande montering men kan även erhållas med tillbehör för infälld montering.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!