Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

När sladden lyser flödar energin

När sladden lyser flödar energin
2011-05-18
En lysande elsladd ska ge ett synintryck av hur mycket el man använder för tillfället. Ju högre elanvändning, desto mer lyser sladden.

         
 Förlängningssladden Power Aware Cord synliggör mängden elektricitet som används för stunden. I takt med ökad elanvändning pulserar ett blått ljus snabbare och starkare genom sladden.
  
  

Interactive Institute har tagit fram en förlängningssladd som ska åskådliggöra hur mycket el som används för stunden. Sladden ger ifrån sig ett pulserande blått sken som stiger i intensitet när elanvändningen ökar.

Skapar medvetenhet

Enligt Christina Öhman, som är affärsutvecklare på The Interactive Institute, är tanken med produkten att synliggöra energianvändningen och därmed skapa en medvetenhet och större eftertanke hos användaren.

– Den ger förståelse för elanvändningen eftersom den direkt avspeglas i ljusets intensitet. Dessutom är det en designprodukt som ger en intressant inredningsdetalj, säger hon.

 

 


Mer information: Interactive Institute

 

Martin Steno, redaktör

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.