Nyheter

Nanoteknik skyddar skruven

Nanoteknik skyddar skruven
Från Essve kommer den nya skruven 5X layer protection som bland annat skyddas med hjälp av nanoteknik.

     
 

Essves nya skruv, 5X layer protection, har fem skyddslager som ökar livslängden fyra gånger.

 

 

 

Den nya skruven är framtagen för infästning i konstruktioner som utsätts för nederbörd, exempelvis trallgolv och fasader. Och som namnet antyder har skruven fem olika lager av skydd. Det femskiktiga skyddet gör skruven mer tålig mot ytskikts- och rostangrepp och uppges ge skruven fyra gånger längre livslängd.
Skruvens två första lager utgörs av förzinkning, det tredje av Corrseal Nanocoating, det fjärde är infärgat epoxiskydd och det yttersta och femte lagret består av White Solid Vax.


Nanotekniken ökar livsländen
Nanobehandlingstekniken i Corrseal Nanocoating ger skruven 400 procent längre livslängd än traditionellt Silver Ruspert-skydd och garanterar skydd i över 15 år enligt tester utförda av SP. Detta gör skruven även till ett alternativ till rostfri skruv.

Vax skapar limfog
Under den upphettning som sker vid varje iskruvning, skapar det femte skyddslagret, White Solid Vax, en limfog. Denna limfog minimerar friktionen med över 70 procent, samtidigt som vaxet skyddar skruven från ytskiktsskador. Skruvförbandets utdragsvärde förstärks liksom skyddet mot skador som kan leda till rostangrepp. Enligt Essve är vaxet även extremt tryck-, värme- och köldtåligt samtidigt som det inte åldras och är renligt att hantera.

 

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.