Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Nanoprodukt förseglar hårda ytor

Nanoprodukt förseglar hårda ytor
Nano Prohard är en ny långtidsverkande försegling för icke absorberande ytskikt.

     
 

Ytor som impregnerats med Nano Prohard får en vatten- och smutsavvisande yta som ska vara enkel att hålla ren.
 

 

 

 

Nano Prohard är en etanolbaserad produkt för försegling av hårda ytor. I produkten ingår även kiseldioxid som finfördelats med nanoteknik. Det är de små partiklarna som sedan bildar strukturer som ger de impregnerande egenskaperna, berättar Tommy Fransson på RKM-gruppen AB.
– Medlet ger en vatten- och smutsavvisande yta men låter samtidigt underlaget andas. Vattendroppar och smuts lägger sig ovanpå, men tränger inte in i underlaget, säger han.

Enklare ta bort beläggningar

Förseglingen är helt klar och skapar ett osynligt skikt med vatten-, olje- och smutsavvisande egenskaper. Därmed ska medlet underlätta borttagning av oönskade beläggningar som smuts, mögel, alger salter, kalk och graffiti.
– Därför ska Vägverket använda produkten för att förenkla underhållet av rastplatser, säger Tommy Fransson.
Före applicering är det viktigt att den yta som ska behandlas görs ren noggrant. Medlet kan sedan appliceras med trasa, svamp eller sprejas på plats. Därefter poleras ytan med trasa. Efter cirka 24 timmar har medlat härdat

Inga starka kemikalier

Enligt Magnus Rangnitt på RKM-gruppen är det även en produkt som är bra ur miljösynpunkt.
– Har man behandlat en yta med vår förseglingsprodukt behöver man inte längre använda rengöringsmedel med starka kemikalier. Det räcker att rengöra den behandlade ytan med vatten och svamp, säger han. På frågan om det finns några hälsorisker med medlet, svarar Magnus Rangnitt att man naturligtvis bör vara normalt försiktig vid applicering av produkten. Därför kan det vara lämpligt att använda andningsskydd när man sprejar.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.