Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Musiklek tillgänglig för alla
Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

En uppsättning med Stepping Stones består av sex olika stenar i olika kulörer och med varsitt inbyggt ackord; C Major, F Major, G Major ,D Minor, E Minor och A Minor. Varje sten innehåller tre klockor som gör tonerna rena och med lång resonanston. Ljudet aktiveras genom att gå eller hoppar på stenen, eller av hjul som rullar över dem. Detta gör installationen tillgänglig för alla oavsett om du går, cyklar eller sitter i rullstol. Tonen blir intensivare ju hårdare tryck Stepping Stones utsätts för.

I Woodworks sortiment finns sedan tidigare Golvpiano som bygger på samma teknik. Stepping Stones har en EPDM topp utformad av gummiflisor. De levereras i set om sex stycken alternativt beställs separat. Standardkulörerna matchar även med Harmony Flowers & Bells som också finns i samma sortiment hos Woodwork. 

Musik är en bra aktivitet för att kommunicera och förmedla känslor, både för unga och äldre.


Skriven av Jenny Öhlund

Stepping Stones är utformade med EPDM topp.
Stepping Stones är utformade med EPDM topp.
Golvpiano GRAND för utomhusbruk.
Golvpiano GRAND för utomhusbruk.

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.