Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Musiklek tillgänglig för alla
Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

En uppsättning med Stepping Stones består av sex olika stenar i olika kulörer och med varsitt inbyggt ackord; C Major, F Major, G Major ,D Minor, E Minor och A Minor. Varje sten innehåller tre klockor som gör tonerna rena och med lång resonanston. Ljudet aktiveras genom att gå eller hoppar på stenen, eller av hjul som rullar över dem. Detta gör installationen tillgänglig för alla oavsett om du går, cyklar eller sitter i rullstol. Tonen blir intensivare ju hårdare tryck Stepping Stones utsätts för.

I Woodworks sortiment finns sedan tidigare Golvpiano som bygger på samma teknik. Stepping Stones har en EPDM topp utformad av gummiflisor. De levereras i set om sex stycken alternativt beställs separat. Standardkulörerna matchar även med Harmony Flowers & Bells som också finns i samma sortiment hos Woodwork. 

Musik är en bra aktivitet för att kommunicera och förmedla känslor, både för unga och äldre.


Skriven av Jenny Öhlund

Stepping Stones är utformade med EPDM topp.
Stepping Stones är utformade med EPDM topp.
Golvpiano GRAND för utomhusbruk.
Golvpiano GRAND för utomhusbruk.

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.