Nyheter

Murblock för många behov

Murblock för många behov
S:t Eriks har utökat sitt produktsortiment med Topaz som är ett lätthanterligt T-format block för många användningsområden.

Blocket är tillverkat av betong och kan användas för t ex enkel eller dubbelsidiga murar, stödmurar, pelare eller som kantstöd. Utförandet är patenterat och dess form och låsning gör att blocket även kan användas till att bygga pelare eller klyvas på mitten. 

Murblocket är T-format vilket gör att det kan läggas på olika sätt för önskat resultat, t ex kan enkel- och dubbelmurar, raka eller böjda fristående murar, vertikala stödmurar eller trädgårdskantstöd skapas. Blocket är utformat med en klipplinje för klyvning på mitten för hörnbitar eller utfyllnadsblock.
Som komplement till normalblocket finns multikrön och krönplatta för snyggt avslut uppåt på murar och pelare.

Blocket är utformat med en gavel som är klippt och en som är slät för att minska utrymmet mellan blocken i sidled.

För stabilare konstruktion kan stenlim användas.

Kulörer: antracit och naturgrå.

Mått: ca 100x305x150 mm.

Vikt: ca 7,5 kg.

Skriven av Anna Göth

T-format block som kan klyvas på mitten
T-format block som kan klyvas på mitten
Kan även användas som kantsten
Kan även användas som kantsten
Finns i kulörerna antracit och naturgrå
Finns i kulörerna antracit och naturgrå

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.