Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Murblock för många behov

Murblock för många behov
S:t Eriks har utökat sitt produktsortiment med Topaz som är ett lätthanterligt T-format block för många användningsområden.

Blocket är tillverkat av betong och kan användas för t ex enkel eller dubbelsidiga murar, stödmurar, pelare eller som kantstöd. Utförandet är patenterat och dess form och låsning gör att blocket även kan användas till att bygga pelare eller klyvas på mitten. 

Murblocket är T-format vilket gör att det kan läggas på olika sätt för önskat resultat, t ex kan enkel- och dubbelmurar, raka eller böjda fristående murar, vertikala stödmurar eller trädgårdskantstöd skapas. Blocket är utformat med en klipplinje för klyvning på mitten för hörnbitar eller utfyllnadsblock.
Som komplement till normalblocket finns multikrön och krönplatta för snyggt avslut uppåt på murar och pelare.

Blocket är utformat med en gavel som är klippt och en som är slät för att minska utrymmet mellan blocken i sidled.

För stabilare konstruktion kan stenlim användas.

Kulörer: antracit och naturgrå.

Mått: ca 100x305x150 mm.

Vikt: ca 7,5 kg.

Skriven av Anna Göth

T-format block som kan klyvas på mitten
T-format block som kan klyvas på mitten
Kan även användas som kantsten
Kan även användas som kantsten
Finns i kulörerna antracit och naturgrå
Finns i kulörerna antracit och naturgrå

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.