Nyheter

Murblock för många behov

Murblock för många behov
S:t Eriks har utökat sitt produktsortiment med Topaz som är ett lätthanterligt T-format block för många användningsområden.

Blocket är tillverkat av betong och kan användas för t ex enkel eller dubbelsidiga murar, stödmurar, pelare eller som kantstöd. Utförandet är patenterat och dess form och låsning gör att blocket även kan användas till att bygga pelare eller klyvas på mitten. 

Murblocket är T-format vilket gör att det kan läggas på olika sätt för önskat resultat, t ex kan enkel- och dubbelmurar, raka eller böjda fristående murar, vertikala stödmurar eller trädgårdskantstöd skapas. Blocket är utformat med en klipplinje för klyvning på mitten för hörnbitar eller utfyllnadsblock.
Som komplement till normalblocket finns multikrön och krönplatta för snyggt avslut uppåt på murar och pelare.

Blocket är utformat med en gavel som är klippt och en som är slät för att minska utrymmet mellan blocken i sidled.

För stabilare konstruktion kan stenlim användas.

Kulörer: antracit och naturgrå.

Mått: ca 100x305x150 mm.

Vikt: ca 7,5 kg.

Skriven av Anna Göth

T-format block som kan klyvas på mitten
T-format block som kan klyvas på mitten
Kan även användas som kantsten
Kan även användas som kantsten
Finns i kulörerna antracit och naturgrå
Finns i kulörerna antracit och naturgrå

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.