• Nyheter
  • Multimeter mäter effekt direkt i vägguttaget

Nyheter

Multimeter mäter effekt direkt i vägguttaget

Multimeter mäter effekt direkt i vägguttaget
Från Beving Elektronik kommer en ny multimeter med en mängd funktioner. En intressant nyhet är att den kan utföra effekt- och energimätning samt nätanalys.

      
 Multihit Energy är en multimeter som, via en adapter och lasten, kan mäta effekt direkt i ett vägguttag.
 

 

 

 

Multihit Energy är en multimeter med speciella funktioner för effekt-, energi- och nätanalys. Effekt och ström kan mätas i ett vägguttag genom att ansluta instrumentet samtidigt som lasten.

– Via en välisolerad nätadapter kan man ansluta instrumentet med hög säkerhet direkt i vägguttaget. På så vis kan man mäta effekt upp till 2 300 watt, men vid högre effekt ska man använda sig av strömtänger, säger Harry Linneberg på Beving Elektronik AB.

Mäter små effekter noggrant

Bandbredden för effekt- och energimätning är från 10 herz till en kiloherz. Man kan mäta aktiv, reaktiv, skenbar effekt och energi samt effektfaktor. Mätområdet för effekt är från 360 mikrowatt till 3 600 kilowatt.

– Det är ett enfasinstrument som mäter små effekter mycket noggrant. Jämfört med en wattmätare har instrumentetet lägre bandbredd. Men det gör att även priset är mindre än en tredjedel, säger Harry Linneberg.

Loggar mätvärden

Multimetern kan utföra mätning av sant effektivvärde (TRMS) med 100 kiloherz bandbredd och övertonsanalys. Den har även loggerfunktion med minne för 300 000 mätvärden med tid och datum. Det finns också ett gränssnitt för PC med dubbelriktad IR- och USB-anslutning.

 

 

Martin Steno

Redaktör

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.