• Nyheter
  • Multimeter mäter effekt direkt i vägguttaget

Nyheter

Multimeter mäter effekt direkt i vägguttaget

Multimeter mäter effekt direkt i vägguttaget
Från Beving Elektronik kommer en ny multimeter med en mängd funktioner. En intressant nyhet är att den kan utföra effekt- och energimätning samt nätanalys.

      
 Multihit Energy är en multimeter som, via en adapter och lasten, kan mäta effekt direkt i ett vägguttag.
 

 

 

 

Multihit Energy är en multimeter med speciella funktioner för effekt-, energi- och nätanalys. Effekt och ström kan mätas i ett vägguttag genom att ansluta instrumentet samtidigt som lasten.

– Via en välisolerad nätadapter kan man ansluta instrumentet med hög säkerhet direkt i vägguttaget. På så vis kan man mäta effekt upp till 2 300 watt, men vid högre effekt ska man använda sig av strömtänger, säger Harry Linneberg på Beving Elektronik AB.

Mäter små effekter noggrant

Bandbredden för effekt- och energimätning är från 10 herz till en kiloherz. Man kan mäta aktiv, reaktiv, skenbar effekt och energi samt effektfaktor. Mätområdet för effekt är från 360 mikrowatt till 3 600 kilowatt.

– Det är ett enfasinstrument som mäter små effekter mycket noggrant. Jämfört med en wattmätare har instrumentetet lägre bandbredd. Men det gör att även priset är mindre än en tredjedel, säger Harry Linneberg.

Loggar mätvärden

Multimetern kan utföra mätning av sant effektivvärde (TRMS) med 100 kiloherz bandbredd och övertonsanalys. Den har även loggerfunktion med minne för 300 000 mätvärden med tid och datum. Det finns också ett gränssnitt för PC med dubbelriktad IR- och USB-anslutning.

 

 

Martin Steno

Redaktör

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.