Nyheter

Multilim för alla ytor

Multilim för alla ytor
Essve lanserar Ess Tack HT-X som ett multifunktionellt lim med snabb vidhäftning som ska fästa på alla typer av ytor.

         
 Från Essve kommer nya multilimmet Ess Tack HT-X som ska kunna användas på alla typer av ytor och ha omedelbar vidhäftning.
Det nya limmet ska täcka många användningsområden och uppges kunna fästa överallt, även på ytor som är fuktiga och smutsiga. Limmet är utvecklat av Essve och innehåller materialet Dynamic Flex, som ska ge stor hållfasthet. Enligt uppgift har limmet en omedelbar vidhäftning på upp till 100 kilo per kvadratmeter. Detta ska, exempelvis, göra montering av innertak eller plåt enklare, eftersom ingen mekanisk förankring behövs.

Skonar känsliga material
Limmet innehåller inte lösningsmedel eller andra miljöförstörande ämnen. Det är övermålningsbart och ska inte förstöra känsliga material som spegelglas eller lackerade ytor. Limmet härdar även under vatten.

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Byggmarknaden i Norden visade på stor motståndskraft

Trots sämre konjunktur med minskad BNP och svagare utveckling av bruttoinvesteringarna i de nordiska länderna, visade de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på motståndskraft och i flera länder växte de till och med under 2020, det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Norden.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Bosch Allt-i-ett linjelaser Atino

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

Högsäsong för hemma-fixare

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.