Nyheter

Multilim för alla ytor

Multilim för alla ytor
Essve lanserar Ess Tack HT-X som ett multifunktionellt lim med snabb vidhäftning som ska fästa på alla typer av ytor.

         
 Från Essve kommer nya multilimmet Ess Tack HT-X som ska kunna användas på alla typer av ytor och ha omedelbar vidhäftning.
Det nya limmet ska täcka många användningsområden och uppges kunna fästa överallt, även på ytor som är fuktiga och smutsiga. Limmet är utvecklat av Essve och innehåller materialet Dynamic Flex, som ska ge stor hållfasthet. Enligt uppgift har limmet en omedelbar vidhäftning på upp till 100 kilo per kvadratmeter. Detta ska, exempelvis, göra montering av innertak eller plåt enklare, eftersom ingen mekanisk förankring behövs.

Skonar känsliga material
Limmet innehåller inte lösningsmedel eller andra miljöförstörande ämnen. Det är övermålningsbart och ska inte förstöra känsliga material som spegelglas eller lackerade ytor. Limmet härdar även under vatten.

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.