• Nyheter
  • Multifunktionell nödbelysningsarmatur

Nyheter

Multifunktionell nödbelysningsarmatur

Multifunktionell nödbelysningsarmatur
Exiway Light är en ny flerfunktionell nödbelysningsarmatur från Schneider Electric som passar de flesta utrymmen och fastigheter, då den enkelt kan anpassas efter behov. Med tre artiklar ur sortimentet finns det möjlighet till femton olika funktioner för Exiway Light.

Nödbelysningsarmaturen Exiway Light har utvecklats för att vara lättservad gällande montering och skötsel. När det är dags för underhåll öppnas täckglaset och reflektorn med en klickfunktion. Armaturen har fem punkter med mjukt membran för kabelinföring och med hjälp av en snabbkopplingsplint går installationen smidigt. Bakom skyddsglaset kan utbytbara piktogrampaneler placeras och då ställas om från antipanik- till nödbelysning eller hänvisningsskylt.

Exiway Light har val av permanent eller icke-permanent läge under normaldrift och standardinställning för autonomi är 1 timma med utökning till 1.5,2 eller 3 timmar. Avstånd för skyltens synlighet är 20 meter.

Ljusflöden 50 - 500 lm
Ljuskälla 9 x integral LED 0.3 W 
Kapslingsklass IP65
Isolationsklass II
Laddningstid 12 h
Mått 112 x 32 x 229 mm

Skriven av Jenny Öhlund

Ljuskälla av integral LED, 0.3 W
Ljuskälla av integral LED, 0.3 W
Utbytbara piktogram finns som tillval
Utbytbara piktogram finns som tillval

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.