• Nyheter
  • Monteringsprofiler för svängda glasblocksväggar

Nyheter

Monteringsprofiler för svängda glasblocksväggar

Monteringsprofiler för svängda glasblocksväggar
Vetro har utvecklat installationssystemet Block Lock 360 för enkel montering av svängda glasblocksväggar.

       
 

Profilsystemet Block Lock 360 ska förenkla monteringen av svängda glasblocksväggar.

Vetros nya installationssystem Block Lock 360 ska göra det enklare att montera svängda glasblocksväggar. Systemet är baserat på företagets Block Lock-system för raka väggar. Där görs monteringen med särskilda monteringslister av PVC som fästs mellan glasblocken med lim. I det nya systemet har de vertikala listerna fått en vinkel på nio grader som ger den svängda väggformen.

Limmas mot profiler

Blocken limmas på horisontella profiler och i sidan av varje block limmas även en svagt kilformad vertikal profil. På så vis får väggen en svängd form. Väggen byggs sedan upp ett skift i taget till önskad höjd. Efter cirka 24 timmar har limmet härdat och väggen kan fogas.

Levereras i färdiga paket

De svängda glasblocksväggarna kan byggas av glasblock med storleken 190x190x80 eller 190x90x80 millimeter. Profilsystemet levereras i färdiga förpackningar för 25 glasblock.

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.