Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Monteringsprofiler för svängda glasblocksväggar

Nyheter

Monteringsprofiler för svängda glasblocksväggar

Monteringsprofiler för svängda glasblocksväggar
Vetro har utvecklat installationssystemet Block Lock 360 för enkel montering av svängda glasblocksväggar.

       
 

Profilsystemet Block Lock 360 ska förenkla monteringen av svängda glasblocksväggar.

Vetros nya installationssystem Block Lock 360 ska göra det enklare att montera svängda glasblocksväggar. Systemet är baserat på företagets Block Lock-system för raka väggar. Där görs monteringen med särskilda monteringslister av PVC som fästs mellan glasblocken med lim. I det nya systemet har de vertikala listerna fått en vinkel på nio grader som ger den svängda väggformen.

Limmas mot profiler

Blocken limmas på horisontella profiler och i sidan av varje block limmas även en svagt kilformad vertikal profil. På så vis får väggen en svängd form. Väggen byggs sedan upp ett skift i taget till önskad höjd. Efter cirka 24 timmar har limmet härdat och väggen kan fogas.

Levereras i färdiga paket

De svängda glasblocksväggarna kan byggas av glasblock med storleken 190x190x80 eller 190x90x80 millimeter. Profilsystemet levereras i färdiga förpackningar för 25 glasblock.

 

 

 

Nyheter

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.

Desinfektion med hjälp av UV-C strålning

Desinfektionsprodukter för konsumenter

Signify lanserar två Philips UV-C desinfektionsprodukter som är speciellt avsedda för konsumenter. Sedan tidigare finns UV-C belysning för t ex kontor, fabriker, butiker och restauranger där UV-C strålningen används för att desinficera luft, ytor och vatten från virus och bakterier.