• Nyheter
  • Monteringsprofiler för svängda glasblocksväggar

Nyheter

Monteringsprofiler för svängda glasblocksväggar

Monteringsprofiler för svängda glasblocksväggar
Vetro har utvecklat installationssystemet Block Lock 360 för enkel montering av svängda glasblocksväggar.

       
 

Profilsystemet Block Lock 360 ska förenkla monteringen av svängda glasblocksväggar.

Vetros nya installationssystem Block Lock 360 ska göra det enklare att montera svängda glasblocksväggar. Systemet är baserat på företagets Block Lock-system för raka väggar. Där görs monteringen med särskilda monteringslister av PVC som fästs mellan glasblocken med lim. I det nya systemet har de vertikala listerna fått en vinkel på nio grader som ger den svängda väggformen.

Limmas mot profiler

Blocken limmas på horisontella profiler och i sidan av varje block limmas även en svagt kilformad vertikal profil. På så vis får väggen en svängd form. Väggen byggs sedan upp ett skift i taget till önskad höjd. Efter cirka 24 timmar har limmet härdat och väggen kan fogas.

Levereras i färdiga paket

De svängda glasblocksväggarna kan byggas av glasblock med storleken 190x190x80 eller 190x90x80 millimeter. Profilsystemet levereras i färdiga förpackningar för 25 glasblock.

 

 

 

Nyheter

Batteridriven väggslip

2019-09-23
Slipmaskiner

Makita har lanserat en ny väggslip med batteridrift som är den första i sitt slag. Slipen är utrustad med teleskopskaft och kan användas för slipning på väggar och tak av gips.

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.