• Nyheter
  • Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter

Nyheter

Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter

Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter
SFS Intec AB lanserar en gängpressande skruv som ska ersätta tidigare fästförband med bult, bricka och mutter.

      
 

Den gängpressande TDBL-skruven kan monteras med en hand vilket ska öka arbetssäkerheten.

 

 

 

 

 

Den nya TDBL-skruven ska ge en snabbare, men samtidigt lika säker, förbindning av längdskarvar och fastsättning av balkar jämfört med tidigare metoder. Skruven är främst tänkt för fastsättning av bärande konstruktioner under statisk belastning.
Från SFS Intec uppges att den nya skruven spar tid vid montering och att en och samma skruv passar de flesta typer av arbete med stålkonstruktioner. Att monteringen kan göras med bara en hand ska dessutom göra arbetet säkrare. Det enda verktyget som behövs är en mutterdragare.


Monteras i förborrade hål
Skruven är utformad med en något smalare spets vilket gör att den kan appliceras i förborrade eller stansade hål. Förborrningen av hålet görs med samma borrstorlek oavsett material, något som ska underlätta borrval och öka säkerheten i konstruktionen. Skruvarna har en gängfri zon för att minimera risken för överdragning i tunt stål. De är även försedda med rillor på skruvskallens undersida för att förhindra uppskruvning.

 

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.