Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter

Nyheter

Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter

Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter
SFS Intec AB lanserar en gängpressande skruv som ska ersätta tidigare fästförband med bult, bricka och mutter.

      
 

Den gängpressande TDBL-skruven kan monteras med en hand vilket ska öka arbetssäkerheten.

 

 

 

 

 

Den nya TDBL-skruven ska ge en snabbare, men samtidigt lika säker, förbindning av längdskarvar och fastsättning av balkar jämfört med tidigare metoder. Skruven är främst tänkt för fastsättning av bärande konstruktioner under statisk belastning.
Från SFS Intec uppges att den nya skruven spar tid vid montering och att en och samma skruv passar de flesta typer av arbete med stålkonstruktioner. Att monteringen kan göras med bara en hand ska dessutom göra arbetet säkrare. Det enda verktyget som behövs är en mutterdragare.


Monteras i förborrade hål
Skruven är utformad med en något smalare spets vilket gör att den kan appliceras i förborrade eller stansade hål. Förborrningen av hålet görs med samma borrstorlek oavsett material, något som ska underlätta borrval och öka säkerheten i konstruktionen. Skruvarna har en gängfri zon för att minimera risken för överdragning i tunt stål. De är även försedda med rillor på skruvskallens undersida för att förhindra uppskruvning.

 

Nyheter

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.