• Nyheter
  • Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter

Nyheter

Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter

Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter
SFS Intec AB lanserar en gängpressande skruv som ska ersätta tidigare fästförband med bult, bricka och mutter.

      
 

Den gängpressande TDBL-skruven kan monteras med en hand vilket ska öka arbetssäkerheten.

 

 

 

 

 

Den nya TDBL-skruven ska ge en snabbare, men samtidigt lika säker, förbindning av längdskarvar och fastsättning av balkar jämfört med tidigare metoder. Skruven är främst tänkt för fastsättning av bärande konstruktioner under statisk belastning.
Från SFS Intec uppges att den nya skruven spar tid vid montering och att en och samma skruv passar de flesta typer av arbete med stålkonstruktioner. Att monteringen kan göras med bara en hand ska dessutom göra arbetet säkrare. Det enda verktyget som behövs är en mutterdragare.


Monteras i förborrade hål
Skruven är utformad med en något smalare spets vilket gör att den kan appliceras i förborrade eller stansade hål. Förborrningen av hålet görs med samma borrstorlek oavsett material, något som ska underlätta borrval och öka säkerheten i konstruktionen. Skruvarna har en gängfri zon för att minimera risken för överdragning i tunt stål. De är även försedda med rillor på skruvskallens undersida för att förhindra uppskruvning.

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.