• Nyheter
  • Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter

Nyheter

Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter

Montering av stålkonstruktioner utan bricka och mutter
SFS Intec AB lanserar en gängpressande skruv som ska ersätta tidigare fästförband med bult, bricka och mutter.

      
 

Den gängpressande TDBL-skruven kan monteras med en hand vilket ska öka arbetssäkerheten.

 

 

 

 

 

Den nya TDBL-skruven ska ge en snabbare, men samtidigt lika säker, förbindning av längdskarvar och fastsättning av balkar jämfört med tidigare metoder. Skruven är främst tänkt för fastsättning av bärande konstruktioner under statisk belastning.
Från SFS Intec uppges att den nya skruven spar tid vid montering och att en och samma skruv passar de flesta typer av arbete med stålkonstruktioner. Att monteringen kan göras med bara en hand ska dessutom göra arbetet säkrare. Det enda verktyget som behövs är en mutterdragare.


Monteras i förborrade hål
Skruven är utformad med en något smalare spets vilket gör att den kan appliceras i förborrade eller stansade hål. Förborrningen av hålet görs med samma borrstorlek oavsett material, något som ska underlätta borrval och öka säkerheten i konstruktionen. Skruvarna har en gängfri zon för att minimera risken för överdragning i tunt stål. De är även försedda med rillor på skruvskallens undersida för att förhindra uppskruvning.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.