Nyheter

Montagelim med miljöprofil

Montagelim eco pro
2016-11-09
Nytt vattenbaserat montagelim med hög lastbärande förmåga för lister, panel och foder

Montagelim ECO PRO är ett nytt vattenbaserat montagelim, fritt från lösningsmedel, från Essve. Limmet är avsett främst för inomhusbruk och har omedelbar vidhäftning med en direkt lastbärande förmåga på 180 kg/m2. Montagelim Eco Pro fungerar bäst i applikationer med en sugande yta och är avsett för listverk, cellplast, panel, byggskivor, socklar, foder, m m. Den fäster mot trä, sten, betong, spån, gips, leca och cellplast, men minst ett av underlagen ska vara sugande för att det ska torka i rimlig tid. Slutstyrka uppnås efter 2-7 dygn.

Att Eco Pro är vattenbaserad gör det också lätt att torka bort spill och kladd innan den torkat med bara vatten och en trasa. Torkar till en utfyllande, stark och något elastisk limfog som klarar stötar, slag och vibrationer. Den är också övermålningsbar. Produkten innehåller 300 ml och levereras i förpackningar om 12 st. Eco Pro finns i färgerna vit och transparant. Den transparanta är vit men torkar till transparant.

Skriven av Harald Holm

Montagelim med miljöprofil
Montagelim med miljöprofil
Direktlast 180 kg/kvm
Direktlast 180 kg/kvm
Vattenbaserat lim
Vattenbaserat lim

Nyheter

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.