Nyheter

Montagelim med miljöprofil

Montagelim eco pro
2016-11-09
Nytt vattenbaserat montagelim med hög lastbärande förmåga för lister, panel och foder

Montagelim ECO PRO är ett nytt vattenbaserat montagelim, fritt från lösningsmedel, från Essve. Limmet är avsett främst för inomhusbruk och har omedelbar vidhäftning med en direkt lastbärande förmåga på 180 kg/m2. Montagelim Eco Pro fungerar bäst i applikationer med en sugande yta och är avsett för listverk, cellplast, panel, byggskivor, socklar, foder, m m. Den fäster mot trä, sten, betong, spån, gips, leca och cellplast, men minst ett av underlagen ska vara sugande för att det ska torka i rimlig tid. Slutstyrka uppnås efter 2-7 dygn.

Att Eco Pro är vattenbaserad gör det också lätt att torka bort spill och kladd innan den torkat med bara vatten och en trasa. Torkar till en utfyllande, stark och något elastisk limfog som klarar stötar, slag och vibrationer. Den är också övermålningsbar. Produkten innehåller 300 ml och levereras i förpackningar om 12 st. Eco Pro finns i färgerna vit och transparant. Den transparanta är vit men torkar till transparant.

Skriven av Harald Holm

Montagelim med miljöprofil
Montagelim med miljöprofil
Direktlast 180 kg/kvm
Direktlast 180 kg/kvm
Vattenbaserat lim
Vattenbaserat lim

Nyheter

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.