Nyheter

Montagelim med miljöprofil

Montagelim eco pro
2016-11-09
Nytt vattenbaserat montagelim med hög lastbärande förmåga för lister, panel och foder

Montagelim ECO PRO är ett nytt vattenbaserat montagelim, fritt från lösningsmedel, från Essve. Limmet är avsett främst för inomhusbruk och har omedelbar vidhäftning med en direkt lastbärande förmåga på 180 kg/m2. Montagelim Eco Pro fungerar bäst i applikationer med en sugande yta och är avsett för listverk, cellplast, panel, byggskivor, socklar, foder, m m. Den fäster mot trä, sten, betong, spån, gips, leca och cellplast, men minst ett av underlagen ska vara sugande för att det ska torka i rimlig tid. Slutstyrka uppnås efter 2-7 dygn.

Att Eco Pro är vattenbaserad gör det också lätt att torka bort spill och kladd innan den torkat med bara vatten och en trasa. Torkar till en utfyllande, stark och något elastisk limfog som klarar stötar, slag och vibrationer. Den är också övermålningsbar. Produkten innehåller 300 ml och levereras i förpackningar om 12 st. Eco Pro finns i färgerna vit och transparant. Den transparanta är vit men torkar till transparant.

Skriven av Harald Holm

Montagelim med miljöprofil
Montagelim med miljöprofil
Direktlast 180 kg/kvm
Direktlast 180 kg/kvm
Vattenbaserat lim
Vattenbaserat lim

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.