Nyheter

Mönstrade ljudabsorbenter

Mönstrade ljudabsorbenter
I samarbete med BAUX tillverkar Träullit designade akustikplattor i en mängd olika färger och former. De senast framtagna i serien BAUX Acoustic wood wool Panels är Arch och Curve.

BAUX Acoustic wood wool Panels är en miljövänlig, återvinningsbar produkt tillverkad av träull, cement och vatten som tillsammans har många funktionella egenskaper. Produkten finns i sju olika mönster; Quilted, Check, Stripes, Lines, Diagonal, Arch och Curve, där Arch och Curve är de senast tillkomna. Alla dessa mönsterformer kan kombineras i både mönster och färg, vilket skapar ett oändligt antal designmöjligheter. Plattorna har formatet 1160×580 mm. Bredden är således hälften av längden. Tjockleken är 25 mm. Det går åt 1,49 delar(skivor) per m2

BAUX Acoustic wood wool är fuktbeständiga och har ett högt ph-värde, vilket motverkar mögel. Plattorna finns i fem färgteman; Clouds, Woods, Sky in the sea, Heat of the sun, och Earth and mountain. I varje färgtema finns det fyra färger att välja på i NCS-skalan. De spårade dekorskivorna av cementbunden och brandskyddande träull är bedömda av SundaHus och Byggvarubedömningen. Skivorna har en god ljudabsorberande effekt, speciellt vid 2000 Hz.

Skriven av Harald Holm

Sju olika mönster
Sju olika mönster
Fem färgteman
Fem färgteman
En bra ljudabsorbent
En bra ljudabsorbent

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.