För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.

Nyheter

Mönstrade ljudabsorbenter

Mönstrade ljudabsorbenter
I samarbete med BAUX tillverkar Träullit designade akustikplattor i en mängd olika färger och former. De senast framtagna i serien BAUX Acoustic wood wool Panels är Arch och Curve.

BAUX Acoustic wood wool Panels är en miljövänlig, återvinningsbar produkt tillverkad av träull, cement och vatten som tillsammans har många funktionella egenskaper. Produkten finns i sju olika mönster; Quilted, Check, Stripes, Lines, Diagonal, Arch och Curve, där Arch och Curve är de senast tillkomna. Alla dessa mönsterformer kan kombineras i både mönster och färg, vilket skapar ett oändligt antal designmöjligheter. Plattorna har formatet 1160×580 mm. Bredden är således hälften av längden. Tjockleken är 25 mm. Det går åt 1,49 delar(skivor) per m2

BAUX Acoustic wood wool är fuktbeständiga och har ett högt ph-värde, vilket motverkar mögel. Plattorna finns i fem färgteman; Clouds, Woods, Sky in the sea, Heat of the sun, och Earth and mountain. I varje färgtema finns det fyra färger att välja på i NCS-skalan. De spårade dekorskivorna av cementbunden och brandskyddande träull är bedömda av SundaHus och Byggvarubedömningen. Skivorna har en god ljudabsorberande effekt, speciellt vid 2000 Hz.

Skriven av Harald Holm

Sju olika mönster
Sju olika mönster
Fem färgteman
Fem färgteman
En bra ljudabsorbent
En bra ljudabsorbent

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.