Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Mönstrade ljudabsorbenter

Mönstrade ljudabsorbenter
I samarbete med BAUX tillverkar Träullit designade akustikplattor i en mängd olika färger och former. De senast framtagna i serien BAUX Acoustic wood wool Panels är Arch och Curve.

BAUX Acoustic wood wool Panels är en miljövänlig, återvinningsbar produkt tillverkad av träull, cement och vatten som tillsammans har många funktionella egenskaper. Produkten finns i sju olika mönster; Quilted, Check, Stripes, Lines, Diagonal, Arch och Curve, där Arch och Curve är de senast tillkomna. Alla dessa mönsterformer kan kombineras i både mönster och färg, vilket skapar ett oändligt antal designmöjligheter. Plattorna har formatet 1160×580 mm. Bredden är således hälften av längden. Tjockleken är 25 mm. Det går åt 1,49 delar(skivor) per m2

BAUX Acoustic wood wool är fuktbeständiga och har ett högt ph-värde, vilket motverkar mögel. Plattorna finns i fem färgteman; Clouds, Woods, Sky in the sea, Heat of the sun, och Earth and mountain. I varje färgtema finns det fyra färger att välja på i NCS-skalan. De spårade dekorskivorna av cementbunden och brandskyddande träull är bedömda av SundaHus och Byggvarubedömningen. Skivorna har en god ljudabsorberande effekt, speciellt vid 2000 Hz.

Skriven av Harald Holm

Sju olika mönster
Sju olika mönster
Fem färgteman
Fem färgteman
En bra ljudabsorbent
En bra ljudabsorbent

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.