Nyheter

Mönstrade ljudabsorbenter

Mönstrade ljudabsorbenter
I samarbete med BAUX tillverkar Träullit designade akustikplattor i en mängd olika färger och former. De senast framtagna i serien BAUX Acoustic wood wool Panels är Arch och Curve.

BAUX Acoustic wood wool Panels är en miljövänlig, återvinningsbar produkt tillverkad av träull, cement och vatten som tillsammans har många funktionella egenskaper. Produkten finns i sju olika mönster; Quilted, Check, Stripes, Lines, Diagonal, Arch och Curve, där Arch och Curve är de senast tillkomna. Alla dessa mönsterformer kan kombineras i både mönster och färg, vilket skapar ett oändligt antal designmöjligheter. Plattorna har formatet 1160×580 mm. Bredden är således hälften av längden. Tjockleken är 25 mm. Det går åt 1,49 delar(skivor) per m2

BAUX Acoustic wood wool är fuktbeständiga och har ett högt ph-värde, vilket motverkar mögel. Plattorna finns i fem färgteman; Clouds, Woods, Sky in the sea, Heat of the sun, och Earth and mountain. I varje färgtema finns det fyra färger att välja på i NCS-skalan. De spårade dekorskivorna av cementbunden och brandskyddande träull är bedömda av SundaHus och Byggvarubedömningen. Skivorna har en god ljudabsorberande effekt, speciellt vid 2000 Hz.

Skriven av Harald Holm

Sju olika mönster
Sju olika mönster
Fem färgteman
Fem färgteman
En bra ljudabsorbent
En bra ljudabsorbent

Nyheter

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.

Kanalplast för enkel montering

Kanalplast för återbruk

Kanalplast Coverboard från Tebo är ett tålig och lättviktigt skydd anpassat för att täcka in ytor som golv och väggar vid både nybyggnation och renoveringsarbete.