• Nyheter
  • Möjligheter i energibesparing och offentliga projekt

Nyheter

Möjligheter i energibesparing och offentliga projekt

INGEN BILD
Trots nedgången på byggmarknaden ser bygg- och teknikkonsulter i Industrifaktas enkäter vissa positiva tecken för framtiden.

Bygg- och teknikkonsulterna i Industrifaktas konsultenkät har drabbats hårt av nedgången på byggmarknaden. Men det finns flera områden som man väntar sig skall utvecklas positivt de kommande åren.

ROT-avdrag och energibesparingar
De byggtekniska konsulterna väntar sig att ROT-paketet och satsningar på offentliga projekt i samband med valet, kan dämpa de negativa effekterna av konjunkturnedgången.
El- och vvs-konsulterna har förhoppningar att lågkonjunkturen och behovet av att spara kostnader, kan innebära att ytterligare fokus hamnar på energi- och drifttekniska frågor.
De byggprojekt, som kan drabbas hårdast av lågkonjunkturen, är enligt konsulterna småhus, bostadsrätter och detaljhandel.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_b.pdf

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.