Nyheter

Modellbygge med egen 3D-skrivare

Modellbygge med egen 3D-skrivare
Protech AB lanserar 3D-skrivaren Uprint, för modeller i plast. Enligt företaget är den enkel att använda och är prissatt för att man ska kunna ha en personlig skrivare.

        
 

Med 3D-skrivaren Uprint ska det vara möjligt att ha en egen personlig skrivare för att underlätta modellarbetet.

Skrivaren Uprint bygger tredimensionella plastmodeller, av ABS, direkt från cad-filer. Enligt företaget går det snabbt och enkelt att bygga avancerade, måttnoggranna modeller med både fina detaljer och invändiga hålrum. Den färdiga modellerna behöver sedan inte rensas för hand, eftersom de byggs med hjälp av ett vattenlösligt stödmaterial som kan tvättas bort i ultraljuds- eller cirkulationstvätt.
Modellerna kan byggas i storlek upp till 203×152×152 millimeter.

Mer information: Protech AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.