Nyheter

Möbler för utomhuskontoret

Möbler för utomhuskontoret
Nola har tagit fram ett koncept omfattande utomhusmöbler speciellt anpassade för att kunna flytta kontoret utomhus när vädret så tillåter. Konceptet kallas The Outdoor Office och omfattar produkter för arbetsplatser, möten och avkoppling och erbjuder flera möjligheter för olika arbetsuppgifter.

The Outdoor Office omfattar olika serier av utomhusmöbler såsom stående och sittande arbetsplatser, mötesbord, platser för avkoppling och reflektion m m. Kompletteras miljön med t ex solcellspaneler för laddning av datorer och mobiler och trådlöst Wi-Fi får man en fullt fungerande arbetsplats utomhus.

I The Outdoor Office ingår flera olika produktserier som även har andra användningsområden för t ex offentliga miljöer, skolor, torg, både inomhus och utomhus. Några exempel är:

Arena, en möbelgrupp uppbyggd av moduler som består av sitsar, bord och en planteringsbox.

Big Basket som är en stor sittmöbel av lackerat stål för utomhusbruk med sits av trä men som även finns för inomhusbruk med stoppad dyna.

GEO, ett klotformat planteringskärl av aluminium utformat för att fylla flera funktioner. Kan kompletteras med belysning.

Grow, sitt och bordsmöbler i stål och jatoba.

Kajen solsoffa med fristående fotstöd.

Korg möbelgrupp med nätta trådmöbler.

Parco, ett högre konferensbord för möten och sammanträden. Ribbor av Sioo-behandlad ek och stativ av pulverlackerat stål i grått som standard.

Ploy, arbetsbord för offentliga miljöer med möjlighet att sitta vänd åt två håll. Uttag för laddning av mobiltelefoner och datorer.

Rocky möbelgrupp med bord, stapelbara stolar och gungstol. Stativ av pulverlackerat stål i rött och träribbor av Accoya.

Vilding är en möbelgrupp med två olika soffor, bord och en odlingslåda i ryggstödet.

På Nolas webbplats finns komplett produktsortiment och utförligare produktinformation om de olika serierna som ingår i konceptet The Outdoor Office.

Skriven av Anna Göth

Ploy
Ploy
Parco
Parco
Vildinge
Vildinge

Nyheter

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

ECO-Ballast av återvunna råvaror för bygg- och anläggningsändamål

Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

Swerock har lanserat sin ECO-Ballast där minst hälften av materialet består av cirkulära material som både sparar naturresurser och minskar klimatavtrycket samtidigt som den uppfyller samma krav och egenskaper som jungfrulig ballast.

JOM laddstolp i klassisk

Första laddstolpen i klassisk stil

Utvecklingen av elbilar har ständigt följt bilens historia. Först nu när elbilen nått upp i stabil prestanda ökar även behovet av lättillgängliga laddstolpar i alla typer av stadsmiljöer. JOM är därför först ut med att presentera Laddstolpe Klassisk av gjutjärn, för att värna om och bevara klassiska miljöer.

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.