Nyheter

Mobilvänligt antennfönster

Elitfönster Access antennfönster
Nu lanseras Elitfönster Access på den svenska marknaden. Fönstret är framtaget för att förbättra mobiltäckning och trådlös dataöverföring inomhus och är ett alternativ både vid nyproduktioner eller när man vill förbättra energieffektiviteten utan att förlora telefon och dataförbindelser.

Elitfönster Access är utrustat med ett i princip osynligt antennmönster som är integrerat i fönstrets isolerande energibeläggning. Antennen låter mobilsignalerna tränga genom fönstret och sprider signalerna i en solfjädersform i rummet. Fönstret har utvecklats tillsammans med StealthCase Oy och är patenterat.

Antennfönstret underlättar mobiltäckning och dataöverföringshastigheten inomhus markant. Vid fälttester har signalstyrkorna visats bli upp till 100 gånger starkare i rum med antennfönster jämfört med likvärdiga, antennlösa fönster. Antennfönstret fungerar lika bra oberoende av operatör och inga separata basstationer behövs för att det ska fungera. Funktionen påverkas inte av fönsterputsning eller exempelvis säkerhetsglas eller solskyddade glas.

Elitfönster Access kan användas som alternativ vid nyproduktioner eller när man vill förbättra energieffektiviteten utan att förlora telefon och dataförbindelser. Det passar speciellt bra i storstadsmiljöer och tätbebyggda områden, där tjocka betongväggar och höga grannhus kan försämra förbindelsen till närliggande master.

Elitfönster Access finns tillgängligt för Elitfönsters modeller Original och Harmoni. Säljstart kommer ske under våren hos utvalda återförsäljare och entreprenörer.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.