Nyheter

Mobilvänligt antennfönster

Elitfönster Access antennfönster
Nu lanseras Elitfönster Access på den svenska marknaden. Fönstret är framtaget för att förbättra mobiltäckning och trådlös dataöverföring inomhus och är ett alternativ både vid nyproduktioner eller när man vill förbättra energieffektiviteten utan att förlora telefon och dataförbindelser.

Elitfönster Access är utrustat med ett i princip osynligt antennmönster som är integrerat i fönstrets isolerande energibeläggning. Antennen låter mobilsignalerna tränga genom fönstret och sprider signalerna i en solfjädersform i rummet. Fönstret har utvecklats tillsammans med StealthCase Oy och är patenterat.

Antennfönstret underlättar mobiltäckning och dataöverföringshastigheten inomhus markant. Vid fälttester har signalstyrkorna visats bli upp till 100 gånger starkare i rum med antennfönster jämfört med likvärdiga, antennlösa fönster. Antennfönstret fungerar lika bra oberoende av operatör och inga separata basstationer behövs för att det ska fungera. Funktionen påverkas inte av fönsterputsning eller exempelvis säkerhetsglas eller solskyddade glas.

Elitfönster Access kan användas som alternativ vid nyproduktioner eller när man vill förbättra energieffektiviteten utan att förlora telefon och dataförbindelser. Det passar speciellt bra i storstadsmiljöer och tätbebyggda områden, där tjocka betongväggar och höga grannhus kan försämra förbindelsen till närliggande master.

Elitfönster Access finns tillgängligt för Elitfönsters modeller Original och Harmoni. Säljstart kommer ske under våren hos utvalda återförsäljare och entreprenörer.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.