Nyheter

Mobiltelefonen öppnar dörrar

Mobiltelefonen öppnar dörrar
Assa presenterar fjärrstyrda entrélås som kan öppnas och låsas med mobiltelefonen.

            
 

Med Assas nya teknik kan fjärrstyrda entrélås öppnas och låsas med en vanlig mobiltelefon.

 

 

Inom kort är Assas mobilfunktion för trådlös låsning ute på marknaden. Med hjälp av ett så kallat interface till ett fjärrstyrt entrélås är det möjligt att öppna dörren med mobiltelefonen.


Enkel hantering på hotell

På det nyöppnade Clarion Hotel Sign i Stockholm, ska gästerna snart kunna använda den här tekniken. Då kommer bokningsbekräftelse, rumsnummer och en krypterad rumsnyckel att skickas via sms till gästerna. De kan därefter gå direkt till rummet och öppna dörren genom att använda sin mobiltelefon som rumsnyckel.

Efterfrågan ökar
Flera andra hotell i de nordiska länderna är redo att börja använda fjärrincheckning och fjärrutcheckning med mobiltelefon redan nästa år. Och enligt Assa finns det en ökande efterfrågan på tekniken.
Produkten är ett samarbete mellan Assa Abloys dotterbolag Vingcard och NXP.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.