Nyheter

Mobiltelefonen öppnar dörrar

Mobiltelefonen öppnar dörrar
Assa presenterar fjärrstyrda entrélås som kan öppnas och låsas med mobiltelefonen.

            
 

Med Assas nya teknik kan fjärrstyrda entrélås öppnas och låsas med en vanlig mobiltelefon.

 

 

Inom kort är Assas mobilfunktion för trådlös låsning ute på marknaden. Med hjälp av ett så kallat interface till ett fjärrstyrt entrélås är det möjligt att öppna dörren med mobiltelefonen.


Enkel hantering på hotell

På det nyöppnade Clarion Hotel Sign i Stockholm, ska gästerna snart kunna använda den här tekniken. Då kommer bokningsbekräftelse, rumsnummer och en krypterad rumsnyckel att skickas via sms till gästerna. De kan därefter gå direkt till rummet och öppna dörren genom att använda sin mobiltelefon som rumsnyckel.

Efterfrågan ökar
Flera andra hotell i de nordiska länderna är redo att börja använda fjärrincheckning och fjärrutcheckning med mobiltelefon redan nästa år. Och enligt Assa finns det en ökande efterfrågan på tekniken.
Produkten är ett samarbete mellan Assa Abloys dotterbolag Vingcard och NXP.

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.