Nyheter

Mobiltelefonen öppnar dörrar

Mobiltelefonen öppnar dörrar
Assa presenterar fjärrstyrda entrélås som kan öppnas och låsas med mobiltelefonen.

            
 

Med Assas nya teknik kan fjärrstyrda entrélås öppnas och låsas med en vanlig mobiltelefon.

 

 

Inom kort är Assas mobilfunktion för trådlös låsning ute på marknaden. Med hjälp av ett så kallat interface till ett fjärrstyrt entrélås är det möjligt att öppna dörren med mobiltelefonen.


Enkel hantering på hotell

På det nyöppnade Clarion Hotel Sign i Stockholm, ska gästerna snart kunna använda den här tekniken. Då kommer bokningsbekräftelse, rumsnummer och en krypterad rumsnyckel att skickas via sms till gästerna. De kan därefter gå direkt till rummet och öppna dörren genom att använda sin mobiltelefon som rumsnyckel.

Efterfrågan ökar
Flera andra hotell i de nordiska länderna är redo att börja använda fjärrincheckning och fjärrutcheckning med mobiltelefon redan nästa år. Och enligt Assa finns det en ökande efterfrågan på tekniken.
Produkten är ett samarbete mellan Assa Abloys dotterbolag Vingcard och NXP.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.