Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Mobilstyrt dörrlås

Mobilstyrt lås
Glue Smart Lock är ett elektroniskt lås som gör det möjligt att låsa upp ytterdörren med hjälp av mobiltelefonen. Glue Lock monteras på insidan av befintligt lås och kan även styras på distans. Permanenta eller tillfälliga digitala nycklar kan delas ut till familjemedlemmar, hantverkare, städfirma m m.

Glue Smart Lock monteras på insidan av befintligt lås istället för låsvredet. Via en app i mobiltelefonen kan vredet öppnas och låsas från ett avstånd på upp till 15 meter. För automatisk låsning dubbelklickar man på låsvredet när man lämnar hemmet och en timer aktiveras och låser dörren.

Glue Smart Lock är anpassat till Skandinaviska lås och eftersom den monteras på befintligt lås kan låset alltid öppnas med de fysiska nycklarna.

Med låset medföljer en Wi-Fi Hub som ansluter låset till Wi-fi och gör det möjligt att, via appen, styra låset på distans från hela världen.

Appen finns anpassad för alla iOS- och Android-mobiler med Bluetooth 4.0. Via appen kan permanenta digitala nycklar delas ut för exempelvis familjemedlemmar men även tillfälliga tidsstyrda engångsnycklar för städare, hantverkare, blomvattnare eller liknande kan delas. Även matleveranser och paketbud kan enkelt tas emot när man inte är hemma.

Appen registrerar låsets aktivitet och skickar notiser när det används.

Låset är skyddat med kryptering enligt branschstandard och enligt försäkringsbolaget If är Smart Lock tekniskt sätt inte ett lås utan ett motoriserat låstillbehör och påverkar därmed inte hemförsäkringen.

Glue Smart Lock är enkelt att installera ovanpå det befintliga låset på insidan.

Batteritiden beräknas till ungefär ett år beroende på användning. Batteriets status går att se i appen och låset kan alltid öppnas med nyckel om batteriet skulle ta slut.

Skriven av Anna Göth

Glue Smart Kit
Glue Smart Kit

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.