Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Mobilstyrt dörrlås

Mobilstyrt lås
Glue Smart Lock är ett elektroniskt lås som gör det möjligt att låsa upp ytterdörren med hjälp av mobiltelefonen. Glue Lock monteras på insidan av befintligt lås och kan även styras på distans. Permanenta eller tillfälliga digitala nycklar kan delas ut till familjemedlemmar, hantverkare, städfirma m m.

Glue Smart Lock monteras på insidan av befintligt lås istället för låsvredet. Via en app i mobiltelefonen kan vredet öppnas och låsas från ett avstånd på upp till 15 meter. För automatisk låsning dubbelklickar man på låsvredet när man lämnar hemmet och en timer aktiveras och låser dörren.

Glue Smart Lock är anpassat till Skandinaviska lås och eftersom den monteras på befintligt lås kan låset alltid öppnas med de fysiska nycklarna.

Med låset medföljer en Wi-Fi Hub som ansluter låset till Wi-fi och gör det möjligt att, via appen, styra låset på distans från hela världen.

Appen finns anpassad för alla iOS- och Android-mobiler med Bluetooth 4.0. Via appen kan permanenta digitala nycklar delas ut för exempelvis familjemedlemmar men även tillfälliga tidsstyrda engångsnycklar för städare, hantverkare, blomvattnare eller liknande kan delas. Även matleveranser och paketbud kan enkelt tas emot när man inte är hemma.

Appen registrerar låsets aktivitet och skickar notiser när det används.

Låset är skyddat med kryptering enligt branschstandard och enligt försäkringsbolaget If är Smart Lock tekniskt sätt inte ett lås utan ett motoriserat låstillbehör och påverkar därmed inte hemförsäkringen.

Glue Smart Lock är enkelt att installera ovanpå det befintliga låset på insidan.

Batteritiden beräknas till ungefär ett år beroende på användning. Batteriets status går att se i appen och låset kan alltid öppnas med nyckel om batteriet skulle ta slut.

Skriven av Anna Göth

Glue Smart Kit
Glue Smart Kit

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.