• Nyheter
  • Mobila och självförankrande skyddsvallar mot översvämningar

Nyheter

Mobila och självförankrande skyddsvallar mot översvämningar

NOAQ Boxvall självförankrande skyddsvallar mot översvämningar
Svenska NOAQ Flood Protection AB har utvecklat sitt självförankrande skyddsvallssystem Boxvall BW52 med ytterligare en halvmeters höjd till BW102. Översvämningsskydden består av lätta och snabbmonterade L-stöd och gavlar som automatiskt stabiliseras och förankras av översvämningsvattnets egen tyngd.

Boxvallarna är utvecklade för att snabbt kunna monteras ihop och skydda privata bostäder, skolor, kontorsbyggnader med mera vid vattenmassor efter exempelvis störtregn, stormar och vårfloder.

Liksom Boxvall BW52 består BW102 av mobila ”boxar” av polypropen som snäpps fast i varandra utan behov av verktyg. Två personer beräknas hinna bygga 100 meter boxvall BW102 och 200 meter BW52 på en timme. De demonteringsbara delarna är staplingsbara vilket medför en liten förvaringsplats. 

Barriärsystemet är utvecklat för jämna underlag av asfalt men fungerar även väl på gräs och dylikt samt kan monteras/justeras i höjdled för att kunna byggas över vägkanter och trottoarer. Systemet kan monteras i kurvor genom att boxarna vrids något när de sätts ihop, och för hörn finns särskilda hörnboxar.

NOAQ Boxvall finns i två olika dämningshöjder - BW52 dämmer ca 0,5 meter och BW102 ca 1 meter vatten. 

Tekniska egenskaper BW52/BW102
Dämningshöjd: 500/1000 mm
Dimension LxBxH: 980 x 680 x 530/992 x 1990 x 1060 mm
Effektiv längd: 900 mm/box
Vikt: 6,1/15,2 kg/box
Uppbyggnadshastighet: 200/100 m/h

En box BW102 ersätter ca 144 stycken 18 kg sandsäckar.


Skriven av Helena Bengtsson

Test av NOAQ Boxvall BW102
Test av NOAQ Boxvall BW102
Boxwall kan monteras i kurvor
Boxwall kan monteras i kurvor
Boxwall kan monteras över trottoarer
Boxwall kan monteras över trottoarer

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.