Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Mobil fabrik gör betongen på plats

Nyheter

Mobil fabrik gör betongen på plats

Mobil fabrik gör betongen på plats
Med en mobil betongfabrik kan man blanda stora volymer betong på byggarbetsplatsen och därmed slippa långa biltransporter.

    
 

Smidesproffsen lanserar nu den mobila betongfabriken Elvira. Det är en multivågfabrik som är särskilt utvecklad med tanke på avlägset belägna vindkraftsprojekt.

  

Nu lanseras den mobila multivågfabriken Elvira som är avsedd för betongtillverkning på arbetsplatsen. Mats-Olov Karlsson, från leverantören Smidesproffsen, berättar att fabriken i första hand är lämpad för platser som ligger långt från stationära betongfabriker.

– Fabriken är godkänd för gjutning i klass 1. Därför kan den användas vid gjutning av både broar och vindkraftsfundament, säger han.

Blandar efter förutbestämda recept
Vid tillverkningsprocessen vägs de olika materialen upp enligt förutbestämda recept. Därefter transporteras de via ett premixersystem ner i betongbilen där det blandas.

Enkel att transportera
Fabriken är uppbyggd av tre kraftiga och specialtillverkade containrar.

– Eftersom fabriken är uppbyggd av containrar i standardiserad storlek blir den enkel att transportera. På väg behöver den inte gå som bred last och den kan även transporteras på järnväg eller med flyg, säger Mats-Olov Karlsson.

Stor kapacitet
När betongfabriken körs för fullt klarar man att tillverka cirka 120 kubikmeter betong per timme.

– Det är gott och väl inom den kapacitet som vindkraftsindustrin efterfrågar, menar Mats-Olov Karlsson.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.