• Nyheter
  • Mobil belysningsmast med halogenljus

Nyheter

Mobil belysningsmast med halogenljus

Mobil belysningsmast med halogenljus, bild: Atlas Copco
Atlas Copco har lanserat den nya belysningsmasten QLB 02, som erbjuder flexibla belysningslösningar för byggen, evenemang och offentliga miljöer. Med fyra stycken metallhalogenarmaturer i 400 W kan QLB 02 säkert och effektivt belysa ett område på upp till 2000 kvadratmeter. ”Den nya belysningsmasten är konstruerad för enkelhet och flexibilitet. Användarna ska kunna flytta masten dit den behövs”, förklarar Fredrik Ålund, Business Line Manager inom Atlas Copco Portable Energy.

QLB 02 erbjuder en god flexibilitet där användarna enkelt kan ansluta till vilken strömkälla som helst. De enskilda armaturerna kan sen justeras manuellt för att rikta ljuset dit det behövs, vilket garanterar full effektivitet. För stora anläggningar går det att ansluta upp till fyra stycken master till en enda kraftkälla. Med den programmerbara timern som finns som tillval kan användarna välja mellan 84 driftprogram för att anpassa belysningen, inklusive möjligheten att ställa in automatisk start på morgnar och avstängning på kvällar. 

Alla enheter är utrustade med hjul, gaffeltrucksurtag och en lyftögla så att användarna kan flytta masten på ett säkert sätt. Masten är dessutom så kompakt att upp till 32 enheter kan transporteras på en enda lastbil. Med ett manuellt lyftsystem kan användare höja den sju meter långa masten till önskad höjd för maximal belysning och de fyra stödbenen ser till att tornet står stadigt även på ojämn mark och att den klarar vindar på upp till 80 km/h. 

Atlas Copco Construction Technique Scandinavia ansvarar för all försäljning och service av Atlas Copcos belysningsmaster, men även andra maskiner för byggarbetsplatser i Skandinavien.

Skriven av Malena Beijer

QLB 02, bild: Atlas Copco
QLB 02, bild: Atlas Copco

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.