• Nyheter
  • Mobil belysningsmast med halogenljus

Nyheter

Mobil belysningsmast med halogenljus

Mobil belysningsmast med halogenljus, bild: Atlas Copco
Atlas Copco har lanserat den nya belysningsmasten QLB 02, som erbjuder flexibla belysningslösningar för byggen, evenemang och offentliga miljöer. Med fyra stycken metallhalogenarmaturer i 400 W kan QLB 02 säkert och effektivt belysa ett område på upp till 2000 kvadratmeter. ”Den nya belysningsmasten är konstruerad för enkelhet och flexibilitet. Användarna ska kunna flytta masten dit den behövs”, förklarar Fredrik Ålund, Business Line Manager inom Atlas Copco Portable Energy.

QLB 02 erbjuder en god flexibilitet där användarna enkelt kan ansluta till vilken strömkälla som helst. De enskilda armaturerna kan sen justeras manuellt för att rikta ljuset dit det behövs, vilket garanterar full effektivitet. För stora anläggningar går det att ansluta upp till fyra stycken master till en enda kraftkälla. Med den programmerbara timern som finns som tillval kan användarna välja mellan 84 driftprogram för att anpassa belysningen, inklusive möjligheten att ställa in automatisk start på morgnar och avstängning på kvällar. 

Alla enheter är utrustade med hjul, gaffeltrucksurtag och en lyftögla så att användarna kan flytta masten på ett säkert sätt. Masten är dessutom så kompakt att upp till 32 enheter kan transporteras på en enda lastbil. Med ett manuellt lyftsystem kan användare höja den sju meter långa masten till önskad höjd för maximal belysning och de fyra stödbenen ser till att tornet står stadigt även på ojämn mark och att den klarar vindar på upp till 80 km/h. 

Atlas Copco Construction Technique Scandinavia ansvarar för all försäljning och service av Atlas Copcos belysningsmaster, men även andra maskiner för byggarbetsplatser i Skandinavien.

Skriven av Malena Beijer

QLB 02, bild: Atlas Copco
QLB 02, bild: Atlas Copco

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.