Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Minus förra året – men nu ökar husbyggandet

Nyheter

Minus förra året – men nu ökar husbyggandet

INGEN BILD
Under 2009 var minskningen i husbyggandet 25 procent. Men enligt Industrifaktas prognoser kommer det att öka under 2010.

I Industrifaktas kommande konjunkturrapport Marknadstrender Bygg, redovisas utfallet för det påbörjade husbyggandet under helåret 2009. Där visar det sig att fallet 2009 blev hela 25 procent. Bakom den kraftiga minskningen ligger främst ett minskat bostadsbyggande. Nybyggandet av småhus och flerbostadshus sjönk med cirka 30 procent 2009.

Vändningen är här

Men enligt Industrifaktas prognos väntas det totala husbyggandet öka med cirka 3 procent i år och nästa år. Kring 2012 beräknas investeringarna ta fart och ökningen väntas bli cirka 10 procent.

Toppåret var 2006

Sedan toppåret 2006 har husbyggandet stadigt minskat. Totalt beräknas husbyggnadsinvesteringarna ha uppgått till cirka 97 miljarder 2009, vilket innebär en minskning med närmare 35 procent jämfört med 2006. Under 2007 och 2008 minskade det påbörjade husbyggandet med 5 procent per år.

 

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.