Nyheter

Minsta övervakningskameran

Minsta övervakningskameran
2011-04-29
Axis Communications lanserar en nätverkskamera som ska vara den minsta i sitt slag och är avsedd för fjärrövervakning inomhus.

          
 

Övervakningskameran Axis M50 PTZ Dome ger ett övervakningsområde på 360 grader. Den kan panoreras, tiltas och zoomas och är försedd med mikrofon.

  

Axis M50 PTZ Dome uppges vara världens minsta HDTV-kamera med funktioner för panorering, tiltning och zoomning. Den lilla nätverkskameran kan ges en diskret placering och är främst avsedd för övervakning inomhus, exempelvis i butiker, banker, hotell, kontor, restauranger och lager.

Upptäcker ljud
Kameran är försedd med en inbyggd mikrofon och kan därför upptäcka ljud inom obemannade områden.

Klarar sprinkler
Med kapslingsklass IP51 ska kameran klara damm och droppande vatten. Därmed ska den fungera även om ett sprinklersystem aktiveras.
Kameran som drivs via Ethernet är 13 centimeter bred och 5,6 hög.

Nyheter

Swerock lanserar ECO-betong

ECO-Betongen ger mindre klimatpåverkan än traditionell betong, eftersom man ersatt en del av cementen, som står för 90 % av betongens klimatpåverkan, med slagg från stålindustrin.

Digitalt vattenpass

Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

Lysande stamskydd

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Världens mest spridda byggblock förnyas

Världens mest spridda byggblock förnyas

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.