Nyheter

Minsta övervakningskameran

Minsta övervakningskameran
2011-04-29
Axis Communications lanserar en nätverkskamera som ska vara den minsta i sitt slag och är avsedd för fjärrövervakning inomhus.

          
 

Övervakningskameran Axis M50 PTZ Dome ger ett övervakningsområde på 360 grader. Den kan panoreras, tiltas och zoomas och är försedd med mikrofon.

  

Axis M50 PTZ Dome uppges vara världens minsta HDTV-kamera med funktioner för panorering, tiltning och zoomning. Den lilla nätverkskameran kan ges en diskret placering och är främst avsedd för övervakning inomhus, exempelvis i butiker, banker, hotell, kontor, restauranger och lager.

Upptäcker ljud
Kameran är försedd med en inbyggd mikrofon och kan därför upptäcka ljud inom obemannade områden.

Klarar sprinkler
Med kapslingsklass IP51 ska kameran klara damm och droppande vatten. Därmed ska den fungera även om ett sprinklersystem aktiveras.
Kameran som drivs via Ethernet är 13 centimeter bred och 5,6 hög.

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.