Nyheter

Minsta övervakningskameran

Minsta övervakningskameran
2011-04-29
Axis Communications lanserar en nätverkskamera som ska vara den minsta i sitt slag och är avsedd för fjärrövervakning inomhus.

          
 

Övervakningskameran Axis M50 PTZ Dome ger ett övervakningsområde på 360 grader. Den kan panoreras, tiltas och zoomas och är försedd med mikrofon.

  

Axis M50 PTZ Dome uppges vara världens minsta HDTV-kamera med funktioner för panorering, tiltning och zoomning. Den lilla nätverkskameran kan ges en diskret placering och är främst avsedd för övervakning inomhus, exempelvis i butiker, banker, hotell, kontor, restauranger och lager.

Upptäcker ljud
Kameran är försedd med en inbyggd mikrofon och kan därför upptäcka ljud inom obemannade områden.

Klarar sprinkler
Med kapslingsklass IP51 ska kameran klara damm och droppande vatten. Därmed ska den fungera även om ett sprinklersystem aktiveras.
Kameran som drivs via Ethernet är 13 centimeter bred och 5,6 hög.

Nyheter

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.