Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Minskat husbyggande drog ner installationsvolymerna

Nyheter

Minskat husbyggande drog ner installationsvolymerna

INGEN BILD
Industrifakta mäter varje år utvecklingen för den samlade volymen tekniska installationer. Under förra året beräknas totalvolymen ha sjunkit med cirka 2 procent.

Minskningen av tekniska installationer är främst ett resultat av fallande volymer inom husbyggnad. Särskilt bostadsbyggandet har drabbats, men även investeringar inom kontor, hotell och olika offentliga lokaler sjönk, vilket bidrog till en lägre installationsvolym.

Nedgången bromsar 2010
Industrins maskininvesteringar svarar för en väsentlig del av installationsmarknaden och dessa höll sig i stort sett oförändrade 2008. I år väntas ett fortsatt fall för den totala installationsvolymen med omkring 5 procent. Nedgången väntas bromsa upp under 2010.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.