Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Minskade driftkostnader med enkla åtgärder

Nyheter

Minskade driftkostnader med enkla åtgärder

INGEN BILD
Små åtgärder kan ge bra resultat för minskningen av energianvändningen i miljonprogrammets bostäder, visar Industrifaktas analyser.

Industrifaktas analyser av renoveringsbehoven i flerbostadshus byggda under perioden 1960-1975 visar att man med relativt enkla och billiga åtgärder kan minska energianvändningen för uppvärmning och fastighetsel. Åtgärder som kan få särskilt stor prioritet kan vara injusteringar av tekniska system, utbildning av personal samt information till hyresgäster.

Svårt finansiera renoveringar
Många ägare av miljonprogramsfastigheter har på grund av svag hyresutveckling och otillräckliga fonderingar svårigheter att finansiera många av de omfattande renoveringsbehov man nu står inför. Troligen är intresset därför särskilt stort för åtgärder som kan minska driftkostnaderna med rimligt lång återbetalningstid.

Länk: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.