Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Minskade betongvolymer under 2008

INGEN BILD
Betongvaruvolymen har minskat under 2008 och väntas fortsätta minska de närmsta åren, visar en konjunkturrapport från Betongvaruindustrin.

Den totala tillförseln av betongvaror 2008 beräknas ha minskat med cirka 5 procent jämfört med 2007 års volym. Volymen, som är baserad på påbörjade husbyggnadsprojekt och anläggningsinvesteringar, väntas minska med omkring 15 procent under de kommande två åren. Detta går att utläsa i Betongvaruindustrins senaste konjunkturrapport, som är framtagen i samarbete med Industrifakta.

Minskade bostadsbyggandet orsaken
Utfallet 2008 blev något svagare än vad man tidigare beräknat. Att nybyggandet av bostäder föll med 25 procent under förra året var en starkt bidragande orsak till det negativa utfallet för betongvaruleveranser.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.