Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Minskad miljöbelastning med blyfria VVS-produkter

Nyheter

Minskad miljöbelastning med blyfria VVS-produkter

Minskad miljöbelastning med blyfria VVS-produkter
Efterfrågan på mer hållbart byggnadsmaterial ses öka i branschen, men då det gäller VVS-produkter är utbudet ännu begränsat. VVS distributören Trio Perfekta ligger i framkant med att utveckla blyfria produkter med ett nytt sortiment anpassat till de nya branschreglerna.

Från och med den 1 januari 2021 började de nya branschreglerna Säker Vatten installation att gälla. Reglerna innefattar bland annat nya mått för rörgenomföringar i vägg med tätskikt, för att installationer ska kunna göras mer vattenskadesäkert. Trio Perfekta har utvecklat och producerat ett nytt sortiment av helt blyfria och installationsvänliga produkter, med både rostfria och förkromade ytskikt, som också möter de nya kraven. 

Utbudet innefattar olika VVS-detaljer av blyfri avzinkningshärdig mässing som till exempel blandarfäste, fördelare, täck- och väggbrickor samt tillbehöret övergångsnipplar för extra uttag. En extra säker lösning är påbyggnadsbara fördelare som monteras på väggbrickor under tvättstället, till exempel bakom en kommod. En eventuell vattenläcka blir lättare att upptäcka eftersom rörledningen ligger dold i väggen och skarvarna finns utanför tätskiktet.

Fördelarna finns både för 40 cc och 60 cc.

Skriven av Jenny Öhlund

I sortimentet finns blandarfäste, fördelare, täck- och väggbrickor
I sortimentet finns blandarfäste, fördelare, täck- och väggbrickor

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.