• Nyheter
  • Minskad miljöbelastning med blyfria VVS-produkter

Nyheter

Minskad miljöbelastning med blyfria VVS-produkter

Minskad miljöbelastning med blyfria VVS-produkter
Efterfrågan på mer hållbart byggnadsmaterial ses öka i branschen, men då det gäller VVS-produkter är utbudet ännu begränsat. VVS distributören Trio Perfekta ligger i framkant med att utveckla blyfria produkter med ett nytt sortiment anpassat till de nya branschreglerna.

Från och med den 1 januari 2021 började de nya branschreglerna Säker Vatten installation att gälla. Reglerna innefattar bland annat nya mått för rörgenomföringar i vägg med tätskikt, för att installationer ska kunna göras mer vattenskadesäkert. Trio Perfekta har utvecklat och producerat ett nytt sortiment av helt blyfria och installationsvänliga produkter, med både rostfria och förkromade ytskikt, som också möter de nya kraven. 

Utbudet innefattar olika VVS-detaljer av blyfri avzinkningshärdig mässing som till exempel blandarfäste, fördelare, täck- och väggbrickor samt tillbehöret övergångsnipplar för extra uttag. En extra säker lösning är påbyggnadsbara fördelare som monteras på väggbrickor under tvättstället, till exempel bakom en kommod. En eventuell vattenläcka blir lättare att upptäcka eftersom rörledningen ligger dold i väggen och skarvarna finns utanför tätskiktet.

Fördelarna finns både för 40 cc och 60 cc.

Skriven av Jenny Öhlund

I sortimentet finns blandarfäste, fördelare, täck- och väggbrickor
I sortimentet finns blandarfäste, fördelare, täck- och väggbrickor

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.