Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Mindre damm med ny EPS-betong

Mindre damm med ny EPS-betong
Finja lanserar nu som första svenska tillverkare en dammreducerad EPS-betong.

  
  Finja lanserar dammreducerad EPS-betong på säck. Produkten finns som pumpbar och snabbhärdande.
   

Genom en ny teknik kan mängden damm reduceras med 90 procent vid blandning av EPS-betong. Enligt leverantören Finja kan det framför allt förbättra arbetsmiljön vid arbeten inomhus.

Pumpbar eller Kvick
Produkten finns i en variant som är pumpbar och en som är snabbhärdande. Den snabbhärdande EPS-Betong Dammreducerad Kvick kan spacklas över efter en till två timmar. Därför kan den exempelvis användas vis snabba ROT-arbeten.
Båda varianterna levereras i säckar om 50 liter som ska ge cirka 42 liter färdig betongmassa.

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.