Nyheter

Mindre damm med ny EPS-betong

Mindre damm med ny EPS-betong
Finja lanserar nu som första svenska tillverkare en dammreducerad EPS-betong.

  
  Finja lanserar dammreducerad EPS-betong på säck. Produkten finns som pumpbar och snabbhärdande.
   

Genom en ny teknik kan mängden damm reduceras med 90 procent vid blandning av EPS-betong. Enligt leverantören Finja kan det framför allt förbättra arbetsmiljön vid arbeten inomhus.

Pumpbar eller Kvick
Produkten finns i en variant som är pumpbar och en som är snabbhärdande. Den snabbhärdande EPS-Betong Dammreducerad Kvick kan spacklas över efter en till två timmar. Därför kan den exempelvis användas vis snabba ROT-arbeten.
Båda varianterna levereras i säckar om 50 liter som ska ge cirka 42 liter färdig betongmassa.

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.