Nyheter

Miljövänlig nyckelbricka

Miljövänlig nyckelbricka
Nu lanseras en biologiskt nedbrytbar nyckelbricka för passersystem.

            
 

Pas Card lanserar en biologiskt nedbrytbar nyckelbricka som kan komposteras.

  

Företaget Pas Card presenterar den nya nyckelbrickan Eco som är tillverkad av thermopolyestern Poly Lactic Acid, PLA. Det är ett förnybart material som består av majsstärkelse och sockerrör. Till skillnad från vanlig plast som kan behöva hundratals år för att brytas ner i naturen så ska PLA brytas ner på några månader när den komposteras.

Kompletteras med logo
Nyckelbrickan kan kompletteras med företagslogotyp eller motiv i färg. Nyckelbrickan finns i flera olika färger och chipalternativ.

 

 

 

 

Nyheter

Hur väljer man hållbara byggmaterial?

Att välja hållbara byggmaterial och byggprodukter innebär många frågeställningar och faktorer att ta hänsyn till såsom energiåtgång, vad produkten innehåller, miljö- och hälsoeffekter bland mycket annat, som gör att beslutet inte alltid är enkelt att fatta. Några av dessa frågor berördes under konferensen Building Sustainability SGBC16 18-19 oktober på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Building Sustainability SGBC16

Nordens största konferens för hållbart samhällsbyggande, Building Sustainability SGBC16, arrangerades av Sweden Green Building Council och Stockholms stad den 18-19 oktober på Stockholm Waterfront Congress Centre. Det är en mötesplats för de experter och beslutsfattare som arbetar med stadsplanering och byggnation av hållbara städer, kontor och boende.

Pelletskamin utan skorsten

Pelletskamin utan skorsten

Med KMP Drag kan man installera pelletskaminerna Mysinge, Lilla Frö, Neptuni och Ekerum utan skorsten. Så länge kaminen placeras vid en yttervägg kan Drags patenterade konstruktion sänka temperaturen på rökgasen till helt ofarliga nivåer, som gör att den kan ledas direkt ut bakom kaminen. Rökgasen från kaminen blandas med uteluft i den kompakta modulen innan den leds ut.