• Nyheter
  • Miljövänlig LED för utomhusbelysning

Nyheter

Miljövänlig LED för utomhusbelysning

Miljövänlig LED för utohusbelysning
Eco by Sweden har tagit fram LED Cornlight 360° Blueline PRO Atom, som är en toppbelyst lampa för utomhusbruk. Den har utrustats med hundratals dioder från Samsungs SMD5730-serie, och är ett energieffektivt alternativ till dagens belysning.

Cornlight Atom med LED är miljövänligt alternativ till dagens lampor, eftersom den är fri från tungmetaller och har lång lystid. Med sitt Lumental 120Lm/W, kan man dessutom med en 60 watt-lampa ersätta dagens gatlampor på 1080 watt, vilket både sparar energi och elkostnader. Lampan är anpassad till vårt klimat och tål alla väder och klimat

Dioderna ger ett bra ljus som kan fås i allt från varmvit, dagsljus-vit till kallvit (2700 till 7000 Kelvin). Den är tillverkad med 57x50 mm-dioder från Samsungs populära SMD5730-serie och sockeln är i pressgjuten aluminium från Samsung. Företaget erbjuder mellan 5-7 års garanti, beroende på val av diodtyp.

Cornlight Atom är lite tyngre än sina cornlight-släktingar på grund av att hela basen är gjord av solid aluminium. Basen är även en kylavledare som förlänger lampans livslängd. Den finns från 10 watt till 150 watt och är framförallt tänkt för utomhusarmaturer, men passar även i verkstäder, idrottsanläggningar och sporthallar. Den är ett bra miljövänligt och energieffektivt alternativ när ny belysning krävs och gammal måste bytas.

Lampan är både CE- och TÜV-certifierad och kan lysa mer än 50.000 timmar. Det går att hyra eller leasa lampor från Eco by Sweden.

Skriven av Malena Beijer

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.