Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Miljövänlig LED för utomhusbelysning

Nyheter

Miljövänlig LED för utomhusbelysning

Miljövänlig LED för utohusbelysning
Eco by Sweden har tagit fram LED Cornlight 360° Blueline PRO Atom, som är en toppbelyst lampa för utomhusbruk. Den har utrustats med hundratals dioder från Samsungs SMD5730-serie, och är ett energieffektivt alternativ till dagens belysning.

Cornlight Atom med LED är miljövänligt alternativ till dagens lampor, eftersom den är fri från tungmetaller och har lång lystid. Med sitt Lumental 120Lm/W, kan man dessutom med en 60 watt-lampa ersätta dagens gatlampor på 1080 watt, vilket både sparar energi och elkostnader. Lampan är anpassad till vårt klimat och tål alla väder och klimat

Dioderna ger ett bra ljus som kan fås i allt från varmvit, dagsljus-vit till kallvit (2700 till 7000 Kelvin). Den är tillverkad med 57x50 mm-dioder från Samsungs populära SMD5730-serie och sockeln är i pressgjuten aluminium från Samsung. Företaget erbjuder mellan 5-7 års garanti, beroende på val av diodtyp.

Cornlight Atom är lite tyngre än sina cornlight-släktingar på grund av att hela basen är gjord av solid aluminium. Basen är även en kylavledare som förlänger lampans livslängd. Den finns från 10 watt till 150 watt och är framförallt tänkt för utomhusarmaturer, men passar även i verkstäder, idrottsanläggningar och sporthallar. Den är ett bra miljövänligt och energieffektivt alternativ när ny belysning krävs och gammal måste bytas.

Lampan är både CE- och TÜV-certifierad och kan lysa mer än 50.000 timmar. Det går att hyra eller leasa lampor från Eco by Sweden.

Skriven av Malena Beijer

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.