• Nyheter
  • Miljövänlig LED för utomhusbelysning

Nyheter

Miljövänlig LED för utomhusbelysning

Miljövänlig LED för utohusbelysning
Eco by Sweden har tagit fram LED Cornlight 360° Blueline PRO Atom, som är en toppbelyst lampa för utomhusbruk. Den har utrustats med hundratals dioder från Samsungs SMD5730-serie, och är ett energieffektivt alternativ till dagens belysning.

Cornlight Atom med LED är miljövänligt alternativ till dagens lampor, eftersom den är fri från tungmetaller och har lång lystid. Med sitt Lumental 120Lm/W, kan man dessutom med en 60 watt-lampa ersätta dagens gatlampor på 1080 watt, vilket både sparar energi och elkostnader. Lampan är anpassad till vårt klimat och tål alla väder och klimat

Dioderna ger ett bra ljus som kan fås i allt från varmvit, dagsljus-vit till kallvit (2700 till 7000 Kelvin). Den är tillverkad med 57x50 mm-dioder från Samsungs populära SMD5730-serie och sockeln är i pressgjuten aluminium från Samsung. Företaget erbjuder mellan 5-7 års garanti, beroende på val av diodtyp.

Cornlight Atom är lite tyngre än sina cornlight-släktingar på grund av att hela basen är gjord av solid aluminium. Basen är även en kylavledare som förlänger lampans livslängd. Den finns från 10 watt till 150 watt och är framförallt tänkt för utomhusarmaturer, men passar även i verkstäder, idrottsanläggningar och sporthallar. Den är ett bra miljövänligt och energieffektivt alternativ när ny belysning krävs och gammal måste bytas.

Lampan är både CE- och TÜV-certifierad och kan lysa mer än 50.000 timmar. Det går att hyra eller leasa lampor från Eco by Sweden.

Skriven av Malena Beijer

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.