Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Miljösmart sophantering

Solcellsdriven papperskorg
BigBelly Solar är en papperskorg med inbyggd solcellspanel som komprimerar avfallet. Avfallet kan komprimeras minst fem gånger vilket leder till minskat antalet tömningar som sparar både på miljön och kostnader.

Den solcellsdrivna papperskorgen använder solens energi till att komprimera soporna när de uppnår en viss nivå i kärlet. Papperskorgen kan användas för kommuner, skolor och verksamheter där man vill reducera antalet tömningar för att spara på miljön och dra ner på kostnader för tömningar.

Kärlets volym är 140 liter men innehållet kan komprimeras minimum fem gånger och rymmer därmed (5×140 liter).

Papperskorgen är utrustad med ett system som talar om när tunnan behöver tömmas. Användaren informeras i realtid om status på kärlet via mjukvaran CLEAN. Där kan också annan statistik för enskilda stationer inklusive historik utläsas.

Positivt för miljön
Eftersom kärlen behöver tömmas färre gånger reduceras soptransporterna och utsläppen minskas, det går dessutom åt ett färre antal plastpåsar. Enligt tillverkaren kan hämtningsfrekvensen och antalet säckar minskas med 90% genom komprimeringen i kombination med mjukvaran som gör att inga onödiga tömningar görs. 
Kärlen är utformade som ett slutet system för att stänga ute skadedjur såsom råttor o d. 

Företaget finns representerade på Ekobyggmässan i Kista 30/9-1/10 2015 i monter C:22. Läs mer om mässan här.

Skriven av Anna Göth

BigBelly Solar
BigBelly Solar
BigBelly Solar
BigBelly Solar
BigBelly Solar
BigBelly Solar

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.