• Nyheter
  • Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

Nyheter

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

Garos kabelskåp för belysning och fördelning
GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Skåpen är tillverkade med ett hölje av den korronsbeständiga och självläkande metallbeläggningen Magnelis. Valet av Magnelis som tillverkningsmaterial innebär en minskning av miljöfarliga utsläpp med cirka 80 procent. Magnelis magnesiumbeläggning är godkänd av SITAC i korrosivitetsklass C5 samt är uppnår vandalklass IK 10.

GAROs belysningsskåp har tre olika typer av smart styrning - relä, astronomiskt ur eller extern styrning – alla avsedda att tillhandahålla en så tillförlitlig strömtillförsel på ett så energieffektivt sätt som möjligt. Samtliga skåp är alltid utrustade med omkoppling för automatisk eller manuell drift och avstängning.

Skåpen finns i bredderna 372 eller 522 mm och höjd 1140 mm från fundamentet.
Det 372 mm breda fördelningsskåpet kan ha upp till 3 utgående grupper. Det bredare skåpet kan ha upp till 7 utgående grupper.

GARO kan även leverera tomma kabelskåp förberett för egen anpassning.

Skriven av Helena Bengtsson

Färdigbyggt och miljövänligt kabelskåp för belysning och fördelning
Färdigbyggt och miljövänligt kabelskåp för belysning och fördelning

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.