• Nyheter
  • Metalliskt pigment för golvlackering

Nyheter

Metalliskt pigment för golvlackering

Metalliskt pigment för golvlackering
2019-12-11
Hagmans har skapat ett metalliskt färgpigment för lack, som gör att man kan skapa en effektfull yta som dessutom är slitstark.

Ytan ska först grundmålas med Hagmans tvåkomponent vattendispergerad epoxifärg. Den är i första hand avsedd för betonggolv men kan även användas på ytor av trä eller fiberplattor. Vilket gör att man även kan måla möbler och inredningsdetaljer.

Grundmålningen görs 24 timmar före man går vidare till nästa steg. Då blandar man i metallpigmentet i ett tjockfilmslack. Lacket är en högblankt lösningsmedelsfritt epoxiklarlack avsett för tät kemikaliebeständig lackning. Pigmentet finns för närvarande i fyra nyanser guld, brons, pärlemor och silver.

Lacken ger en tät, kemikaliebeständig yta med hög slitstyrka som dessutom blir effektfull. Man kan om man önskar addera flera färger "vått i vått" och på så sätt med hjälp av exempelvis en gummispackel skapa ett unikt mönster. 

Skriven av Malena Beijer

Pigmenten går att blanda för unikt mönster
Pigmenten går att blanda för unikt mönster

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.