• Nyheter
  • Metalliskt pigment för golvlackering

Nyheter

Metalliskt pigment för golvlackering

Metalliskt pigment för golvlackering
2019-12-11
Hagmans har skapat ett metalliskt färgpigment för lack, som gör att man kan skapa en effektfull yta som dessutom är slitstark.

Ytan ska först grundmålas med Hagmans tvåkomponent vattendispergerad epoxifärg. Den är i första hand avsedd för betonggolv men kan även användas på ytor av trä eller fiberplattor. Vilket gör att man även kan måla möbler och inredningsdetaljer.

Grundmålningen görs 24 timmar före man går vidare till nästa steg. Då blandar man i metallpigmentet i ett tjockfilmslack. Lacket är en högblankt lösningsmedelsfritt epoxiklarlack avsett för tät kemikaliebeständig lackning. Pigmentet finns för närvarande i fyra nyanser guld, brons, pärlemor och silver.

Lacken ger en tät, kemikaliebeständig yta med hög slitstyrka som dessutom blir effektfull. Man kan om man önskar addera flera färger "vått i vått" och på så sätt med hjälp av exempelvis en gummispackel skapa ett unikt mönster. 

Skriven av Malena Beijer

Pigmenten går att blanda för unikt mönster
Pigmenten går att blanda för unikt mönster

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.