• Nyheter
  • Metalliskt pigment för golvlackering

Nyheter

Metalliskt pigment för golvlackering

Metalliskt pigment för golvlackering
2019-12-11
Hagmans har skapat ett metalliskt färgpigment för lack, som gör att man kan skapa en effektfull yta som dessutom är slitstark.

Ytan ska först grundmålas med Hagmans tvåkomponent vattendispergerad epoxifärg. Den är i första hand avsedd för betonggolv men kan även användas på ytor av trä eller fiberplattor. Vilket gör att man även kan måla möbler och inredningsdetaljer.

Grundmålningen görs 24 timmar före man går vidare till nästa steg. Då blandar man i metallpigmentet i ett tjockfilmslack. Lacket är en högblankt lösningsmedelsfritt epoxiklarlack avsett för tät kemikaliebeständig lackning. Pigmentet finns för närvarande i fyra nyanser guld, brons, pärlemor och silver.

Lacken ger en tät, kemikaliebeständig yta med hög slitstyrka som dessutom blir effektfull. Man kan om man önskar addera flera färger "vått i vått" och på så sätt med hjälp av exempelvis en gummispackel skapa ett unikt mönster. 

Skriven av Malena Beijer

Pigmenten går att blanda för unikt mönster
Pigmenten går att blanda för unikt mönster

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.