• Nyheter
  • Mer internutbildning i byggbranschen

Nyheter

Mer internutbildning i byggbranschen

INGEN BILD
Svenska byggföretag satsar alltmer på utbildning av personal i egen regi.

Tilltagande brist på platschefer och annan personal med kvalificerad teknisk bakgrund tvingar de svenska byggföretagen att i ökad omfattning själva svara för utbildningen av sin framtida personal. Både JM och NCC satsar exempelvis på egen utbildning av framtida platschefer och Peab vidareutvecklar sitt kompetenscentrum i Ängelholm.

Finns kompetensreserv
En betydande kompetensreserv finns troligen bland hushåll med utländsk bakgrund. Något som Peab dragit nytta av i samband med förnyelse av rekordårens flerbostadshus.

För de större företagen i branschen är egen utbildning ett alternativ till ökad arbetskraftsimport, som kan bli problematisk i ett åldrande Europa.

 

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.