Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Mer cellplast förbättrar isoleringsförmågan

Nyheter

Mer cellplast förbättrar isoleringsförmågan

Mer cellplast förbättrar isoleringsförmågan
Finjas väggblocksserie Ergotherm får nu ett nytt block med tjockare cellplastkärna. Därmed kan isoleringsförmågan höjas ytterligare.

 
 Ergotherm Plus 400 är ett lättklinkerblock med isolering av cellplast. Med hjälp av en tjockare cellplastkärna har U-värdet kunnat sänkas till 0,13 W/m2 K.
  

Det nya lättklinkerblocket Ergotherm Plus 400 har ett U-värde på 0,13 W/m2 K. Väggblockets förbättrade isoleringsförmåga beror på att cellplastkärnans tjocklek har ökats på. Det innebär att hela blocket får tjockleken 400 millimeter. Trots det uppges blocket vara enkelt att hantera eftersom längden samtidigt minskats från 600 till 500 millimeter.

Hörnblock utan köldbrygga

Väggblocket finns som normalblock, passblock, avslutningsblock, U-block och som balkar. Dessutom finns ett speciellt hörnblock som ska eliminera köldbryggor och säkerställa rätt murförband även i hörnen.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.