Nyheter

Media Room avskärmar skrivarytan

Media Room avskärmar skrivarytan
Moelven Eurowand lanserar Media Room, som är en modul för avskärmning av kontorets områden för skrivare, faxar och kopieringsmaskiner.

 
 

Modulen Media Room skärmar av ytor för kontorsmaskiner och dämpar ljudet.

 

 

 

Som regel har varje kontor en samlad plats med kontorsmaskiner för dokumenthantering. Det är skrivare, faxar och kopiatorer, som alla höjer ljudnivån på kontoret. Med modulen Media Room, som är uppbyggd av skärmväggar i sektioner, kan maskinerna skärmas av och kontoret ges en mer dämpad ljudnivå. Även andra ytor kan behöva skärmas av, exempelvis enskilda arbetsplatser eller mötesytor.


Sektioner ger valfri storlek

Modulen levereras som standard i ekfanerad eller gråmålad MDF-stomme med överdel i glas. Den kan även levereras med andra träslag eller kulörer på begäran. För förvaring av papper och kontorsmaterial ingår även vita skåp med frästa handtag och vit laminatbänkskiva.
Modulen är uppbyggd av 900 millimeter breda sektioner, vilket gör att storleken på den avskärmade ytan kan anpassas efter behov.
Media Room, som är formgiven av Thomas Sandell, finns att se på Stockholm Furniture Fair 6–10 februari.

Nyheter

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.