Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Media Room avskärmar skrivarytan

Media Room avskärmar skrivarytan
Moelven Eurowand lanserar Media Room, som är en modul för avskärmning av kontorets områden för skrivare, faxar och kopieringsmaskiner.

 
 

Modulen Media Room skärmar av ytor för kontorsmaskiner och dämpar ljudet.

 

 

 

Som regel har varje kontor en samlad plats med kontorsmaskiner för dokumenthantering. Det är skrivare, faxar och kopiatorer, som alla höjer ljudnivån på kontoret. Med modulen Media Room, som är uppbyggd av skärmväggar i sektioner, kan maskinerna skärmas av och kontoret ges en mer dämpad ljudnivå. Även andra ytor kan behöva skärmas av, exempelvis enskilda arbetsplatser eller mötesytor.


Sektioner ger valfri storlek

Modulen levereras som standard i ekfanerad eller gråmålad MDF-stomme med överdel i glas. Den kan även levereras med andra träslag eller kulörer på begäran. För förvaring av papper och kontorsmaterial ingår även vita skåp med frästa handtag och vit laminatbänkskiva.
Modulen är uppbyggd av 900 millimeter breda sektioner, vilket gör att storleken på den avskärmade ytan kan anpassas efter behov.
Media Room, som är formgiven av Thomas Sandell, finns att se på Stockholm Furniture Fair 6–10 februari.

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.