Nyheter

Mattsvart takavvattning

Mattsvart takavvattning
Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

Plannja Takavvattning Standard är ett takavvattningssystem som finns med ett flertal olika ingående delar och dimensioner och sedan tidigare i nio olika kulörer med blank yta. Nu utökas systemet med en ny beläggning i mattsvart kulör.
Då solljuset speglar sig mindre i en mattsvart yta och upplevelsen av materialet blir olika för en matt respektive blank yta gör den nya kulören att det nu blir möjligt att matcha upp mattsvarta plåttak med takavvattningen.

Takavvattningssystemet är tillverkat av svenskt stål och den mattsvarta beläggningen av GreenCoat RWS Pro BT. Den nya beläggningen är biobaserad och tillverkad av svensk rapsolja för att förbättra produktens miljöegenskaper.

Plannja Takavvattning Standard i mattsvart kulör finns hos återförsäljare i hela Norden.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.