Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Mattsvart golvsil lanseras av Purus

Nyheter

Mattsvart golvsil lanseras av Purus

Mattsvart golvsil lanseras av Purus
Nu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret Chess. Purus Corner är en lösning för placering av golvbrunnen i hörn, som passar särskilt bra ihop med diagonalt lagd klinker.

Purus Corner kan du placera i hörn vilket ger ett resultat av obrutna kakelplattor. Det är en modern brunn av traditionell modell med en klämring av rostfritt stål för hög säkerhet. Mönstret på den mattsvarta hörnmodellen heter Chess, ett kvadratiskt hålmönster utan skarvar där smuts kan samlas.

Hörnavlopp i badrum passar bra när man vill slippa stå på brunnen i duschen och man är friare i val av stora klinker. Mattsvart hörnavlopp passar framförallt för de kunder som har inrett sina badrum med grå klinker och mattsvarta duschblandare, tvättställsblandare och andra badrumstillbehör. 

Golvbrunnarna är tillverkade i rostfritt stål (1.4301) i Purus fabriker i Sverige. Utloppshuset och vattenlåset är tillverkade i plast (ABS/PC och PP). Den mattsvarta ytan är behandlad med en metod som kallas Physical Vapor Deposition (PVD). De obehandlade ytorna placeras i en vakuumkammare där ämnet sprutas på och fäster på metallytan i en förångningsprocess. Resultatet blir en hård beläggning som är motståndskraftig mot slitage. Metoden används exempelvis för beläggning av skärverktyg. Ytan är färgbeständig eftersom ämnet inte reagerar kemiskt med andra ämnen.

Purus Corner har dimensionen 360 x 260 x 260 mm.

Golvsilen är som standard utrustad med vattenlåset NOOD, som är ett fjäderupphängt luktlås som aktiveras (öppnas) av vattnets tyngd. Det ger ett visst skydd mot eventuellt bakvatten och fungerar samtidigt som luktspärr. 

Golvbrunnen en klämring som gör anslutningen till tätskiktet säkert och förhindrar läckage. Den fungerar oavsett om kunden har trä- eller betongbjälklag. Purus Corner levereras med ett komplett monteringskit för både trä och betong. Den är testad och certifierad tillsammans med flera typer av marknadens tätskikt.

Skriven av Malena Beijer

Purus Corner Mattsvart
Purus Corner Mattsvart
.
.

Nyheter

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.