Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Mattsvart golvsil lanseras av Purus

Nyheter

Mattsvart golvsil lanseras av Purus

Mattsvart golvsil lanseras av Purus
Nu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret Chess. Purus Corner är en lösning för placering av golvbrunnen i hörn, som passar särskilt bra ihop med diagonalt lagd klinker.

Purus Corner kan du placera i hörn vilket ger ett resultat av obrutna kakelplattor. Det är en modern brunn av traditionell modell med en klämring av rostfritt stål för hög säkerhet. Mönstret på den mattsvarta hörnmodellen heter Chess, ett kvadratiskt hålmönster utan skarvar där smuts kan samlas.

Hörnavlopp i badrum passar bra när man vill slippa stå på brunnen i duschen och man är friare i val av stora klinker. Mattsvart hörnavlopp passar framförallt för de kunder som har inrett sina badrum med grå klinker och mattsvarta duschblandare, tvättställsblandare och andra badrumstillbehör. 

Golvbrunnarna är tillverkade i rostfritt stål (1.4301) i Purus fabriker i Sverige. Utloppshuset och vattenlåset är tillverkade i plast (ABS/PC och PP). Den mattsvarta ytan är behandlad med en metod som kallas Physical Vapor Deposition (PVD). De obehandlade ytorna placeras i en vakuumkammare där ämnet sprutas på och fäster på metallytan i en förångningsprocess. Resultatet blir en hård beläggning som är motståndskraftig mot slitage. Metoden används exempelvis för beläggning av skärverktyg. Ytan är färgbeständig eftersom ämnet inte reagerar kemiskt med andra ämnen.

Purus Corner har dimensionen 360 x 260 x 260 mm.

Golvsilen är som standard utrustad med vattenlåset NOOD, som är ett fjäderupphängt luktlås som aktiveras (öppnas) av vattnets tyngd. Det ger ett visst skydd mot eventuellt bakvatten och fungerar samtidigt som luktspärr. 

Golvbrunnen en klämring som gör anslutningen till tätskiktet säkert och förhindrar läckage. Den fungerar oavsett om kunden har trä- eller betongbjälklag. Purus Corner levereras med ett komplett monteringskit för både trä och betong. Den är testad och certifierad tillsammans med flera typer av marknadens tätskikt.

Skriven av Malena Beijer

Purus Corner Mattsvart
Purus Corner Mattsvart
.
.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.