• Nyheter
  • Mattsvart golvsil lanseras av Purus

Nyheter

Mattsvart golvsil lanseras av Purus

Mattsvart golvsil lanseras av Purus
Nu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret Chess. Purus Corner är en lösning för placering av golvbrunnen i hörn, som passar särskilt bra ihop med diagonalt lagd klinker.

Purus Corner kan du placera i hörn vilket ger ett resultat av obrutna kakelplattor. Det är en modern brunn av traditionell modell med en klämring av rostfritt stål för hög säkerhet. Mönstret på den mattsvarta hörnmodellen heter Chess, ett kvadratiskt hålmönster utan skarvar där smuts kan samlas.

Hörnavlopp i badrum passar bra när man vill slippa stå på brunnen i duschen och man är friare i val av stora klinker. Mattsvart hörnavlopp passar framförallt för de kunder som har inrett sina badrum med grå klinker och mattsvarta duschblandare, tvättställsblandare och andra badrumstillbehör. 

Golvbrunnarna är tillverkade i rostfritt stål (1.4301) i Purus fabriker i Sverige. Utloppshuset och vattenlåset är tillverkade i plast (ABS/PC och PP). Den mattsvarta ytan är behandlad med en metod som kallas Physical Vapor Deposition (PVD). De obehandlade ytorna placeras i en vakuumkammare där ämnet sprutas på och fäster på metallytan i en förångningsprocess. Resultatet blir en hård beläggning som är motståndskraftig mot slitage. Metoden används exempelvis för beläggning av skärverktyg. Ytan är färgbeständig eftersom ämnet inte reagerar kemiskt med andra ämnen.

Purus Corner har dimensionen 360 x 260 x 260 mm.

Golvsilen är som standard utrustad med vattenlåset NOOD, som är ett fjäderupphängt luktlås som aktiveras (öppnas) av vattnets tyngd. Det ger ett visst skydd mot eventuellt bakvatten och fungerar samtidigt som luktspärr. 

Golvbrunnen en klämring som gör anslutningen till tätskiktet säkert och förhindrar läckage. Den fungerar oavsett om kunden har trä- eller betongbjälklag. Purus Corner levereras med ett komplett monteringskit för både trä och betong. Den är testad och certifierad tillsammans med flera typer av marknadens tätskikt.

Skriven av Malena Beijer

Purus Corner Mattsvart
Purus Corner Mattsvart
.
.

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.