Nyheter

Matt färg som spar arbetstid

Scotte GT7 Westrup
Scotte GT7 är en matt väggfärg med hög täckförmåga som inte behöver någon grundmålning vilket ger en kortare arbetstid. Färgen är speciellt anpassad för professionell målning i offentliga miljöer och är både tålig och lätt att rengöra.

Scotte GT7 är en vattenbaserad akrylatfärg som ger en matt yta som är lika tålig och lätt att rengöra som en blank färg.

Färgen är utvecklad för offentliga miljöer där man efterfrågar en snygg, matt yta som även är tvättbar och tålig samt har en hög kemikalieresistens. Exempel på användningsområden är skolor och sjukhus, trapphus samt korridorer och receptioner på kontor, mottagningar m m.

Färgen appliceras med roller, pensel eller högtrycksspruta. Den kan målas på underlag av gipsskivor, betong, direkt på spackel, glasfiberväv m m och kan även användas vid ommålningar på latex- eller akrylatfärg.

Färgen har en hög täckförmåga och normalt behövs det enbart två strykningar. Eftersom det inte behövs någon grundfärg blir arbetstiden kortare än med traditionell färg där grundmålning behövs.

Scotte GT7 innehåller inga skadliga lösningsmedel och vid målning och torkning avges bara en obetydlig lukt vilket är en fördel när färgen används i offentliga miljöer, skolor, vårdinrättningar och liknande.

Den är klibbfri efter ca 0,5 timme och övermålningsbar efter ca 3 timmar.

Åtgång: ca 6-8 m²/liter.

Scotte GT-serien
Scotte GT7 kompletterar tidigare färger i serien Scotte GT som är avsedda för väggar och tak inomhus där man är efterfrågar god tvättbarhet och hög slitstyrka. 

Scotte GT5, är en helmatt färg som ger en tvättbar yta och som har fått en ny förbättrad kvalité utan behov av grundmålning.

Scotte GT20, är en halvblank färg med hög tvättbarhet och som är mycket reptålig. Färgen uppfyller måleribranschens standard för våtutrymmen klass VA (vattenavvisande) och ingår i Beckers våtrumssystem.

Mer information om Scotte GT-serien
 

Skriven av Anna Göth

Scotte GT7
Scotte GT7
Scotte GT7
Scotte GT7

Nyheter

Musiklek tillgänglig för alla

Woodwork har tagit in Stepping Stones i sortimentet. Ett musikaliska element som är ett roligt inslag skapat för att väcka intresset för ljud och musik på lekplatser, förskolor, skolgårdar och andra offentliga miljöer där barn ofta vistas.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.

Arbetshandskar av sockerbetor

2021-06-02
Skyddshandskar

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.