Nyheter

Matt färg som spar arbetstid

Scotte GT7 Westrup
Scotte GT7 är en matt väggfärg med hög täckförmåga som inte behöver någon grundmålning vilket ger en kortare arbetstid. Färgen är speciellt anpassad för professionell målning i offentliga miljöer och är både tålig och lätt att rengöra.

Scotte GT7 är en vattenbaserad akrylatfärg som ger en matt yta som är lika tålig och lätt att rengöra som en blank färg.

Färgen är utvecklad för offentliga miljöer där man efterfrågar en snygg, matt yta som även är tvättbar och tålig samt har en hög kemikalieresistens. Exempel på användningsområden är skolor och sjukhus, trapphus samt korridorer och receptioner på kontor, mottagningar m m.

Färgen appliceras med roller, pensel eller högtrycksspruta. Den kan målas på underlag av gipsskivor, betong, direkt på spackel, glasfiberväv m m och kan även användas vid ommålningar på latex- eller akrylatfärg.

Färgen har en hög täckförmåga och normalt behövs det enbart två strykningar. Eftersom det inte behövs någon grundfärg blir arbetstiden kortare än med traditionell färg där grundmålning behövs.

Scotte GT7 innehåller inga skadliga lösningsmedel och vid målning och torkning avges bara en obetydlig lukt vilket är en fördel när färgen används i offentliga miljöer, skolor, vårdinrättningar och liknande.

Den är klibbfri efter ca 0,5 timme och övermålningsbar efter ca 3 timmar.

Åtgång: ca 6-8 m²/liter.

Scotte GT-serien
Scotte GT7 kompletterar tidigare färger i serien Scotte GT som är avsedda för väggar och tak inomhus där man är efterfrågar god tvättbarhet och hög slitstyrka. 

Scotte GT5, är en helmatt färg som ger en tvättbar yta och som har fått en ny förbättrad kvalité utan behov av grundmålning.

Scotte GT20, är en halvblank färg med hög tvättbarhet och som är mycket reptålig. Färgen uppfyller måleribranschens standard för våtutrymmen klass VA (vattenavvisande) och ingår i Beckers våtrumssystem.

Mer information om Scotte GT-serien
 

Skriven av Anna Göth

Scotte GT7
Scotte GT7
Scotte GT7
Scotte GT7

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.