Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Materialinköp i små mängder

Modulor
Materialbiblioteket i Stockholm lanserar den tyska materialbutiken Modulor i Sverige.

Materialbutiken Modular finns nu hos Materialbiblioteket i Stockholm. Här kan du se och känna på materialen och därefter beställa via webben. Genom Materialbiblioteket blir det nu möjligt att köpa olika sorters material i mindre mängder. I deras nya Modular-utställning kan du inspireras av plaster, metaller, trä, papper och mycket mer. Därefter kan material beställas via webben.

Svårt beställa små mängder
Arkitekter och designer har ofta behov av att få tag i en mindre mängd av ett intressant material till en modell, prototyp, presentation eller för att experimentera med. Detta kan ibland vara problematiskt.
Björn Florman på Materialbiblioteket berättar att det är många materialleverantörer som inte kan eller bryr sig om att hantera små ordrar.
– Vi har sett att det kan vara ett problem för arkitekter och designer att få tag i material i små mängder. Men genom Modular är det nu enkelt att göra sådana mindre beställningar, säger han.

Lösningen på problemet
Hos Materialbiblioteket kan yrkesverksamma arkitekter, designer och studenter se och känna på mängder med materialprover. Sedan kan besökaren genom att knappa in en sifferkod göra sin beställning från Modulors webbplats. Önskad mängd av önskat material skickas då från Tyskland.

Mer information lämnas av Björn Florman eller Oliver Schmidt, Materialbiblioteket:
bf@materialbiblioteket.se
os@materialbiblioteket.se

Telefon 073-202 02 30
www.materialbiblioteket.se

Besöksadress:
Tellusgången 4, Hägersten (T-Telefonplan, samma hus som Konstfack).

Materialinköp i små mängder
Materialinköp i små mängder

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.