Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Mätaren som ser ljuset

Mätaren som ser ljuset
Med ljusmätaren Mavo Spot 2 ska man enkelt kunna göra avancerade mätningar av olika belysningars ljusstyrka.

      
 

Med ljusmätaren Mavo Spot 2 ska man enkelt kunna göra avancerade mätningar av ljusstyrkan hos olika typer av belysning.

Ljusmätaren Mavo Spot 2 är utformad för att vara lätthanterlig. Mätaren väger endast 400 gram och är avsedd för enhandsfattning. Den har flera användningsområden, men kan exempelvis mäta ljusstyrkan hos belysning av gator och vägar. Mätningen utförs med så kallad spotmätning med en grads vinkel och kan göras på avstånd från en meter upp till oändligheten. Men med en särskild försättslins kan närpunkten minskas ända ner till 34 centimeter.

Siktar som med kamera

Mätaren är försedd med optisk sökare med 15 graders siktvinkel, och en mätcirkel som har en tydligt markerad ring och hårkors. Därför siktar man precis som med en systemkamera eller ett kikarsikte.

Värden överförs till dator

Ljus kan mätas i candela per kvadratmeter, lumen eller lux. Mätvärden

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.