• Nyheter
  • Marknadens lägsta golvvärmesystem

Nyheter

Marknadens lägsta golvvärmesystem

Marknadens lägsta golvvärmesystem
Med det nya vattenburna golvvärmesystemet, Minifloor 8, säger sig Thermotech kunna erbjuda den lägsta bygghöjden på marknaden.

    
 

I det vattenburna golvvärmesystemet Minifloor 8, ingår ett femskikts kompositrör som är endast åtta millimeter i diameter. Detta uppges göra systemet till det lägsta på marknaden.

 

I Thermotechs nya system för vattenburen golvvärme, ingår ett rör som är endast åtta millimeter i diameter. Detta gör, enligt företaget, att det får samma bygghöjd som ett golv med elvärme. Systemet är speciellt utvecklat för mindre utrymmen som badrum och hallar. Och det kan både gjutas in och läggas på befintligt golv i såväl våtrum som torra rum.


System för ingjutning

Vid ingjutning placeras golvvärmerören i avjämningsmassan. Om ingjutningen görs ovanpå träunderlag (exempelvis spånskiva eller befintligt trägolv) fästs golvvärmerören med spikklammer direkt mot träunderlaget. Och om ingjutningen görs på betongunderlag läggs först ett armeringsnät och sedan fästs golvvärmerören med buntband.

Flytande golv
För flytande golv läggs golvvärmerören i spårade cellplastskivor med värmespridande aluminiumplåt. Därefter lägger man parkett eller limmar klinker direkt på plåten.
Systemet för flytande golv kommer att levereras från oktober.

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.