• Nyheter
  • Marbodals nya, vitare standardkulör på skåpstommar, luckor och tillbehör

Nyheter

Marbodals nya, vitare standardkulör på skåpstommar, luckor och tillbehör

Marbodals nya standardkulör på skåpstommar, luckor och tillbehör
2020-06-18
Marbodals tidigare två vita kulörer byts till en vit standardkulör för att underlätta för säljare och kunder att kombinera olika material ur sortimentet.

Marbodals sortiment har tidigare bestått av två olika nyanser av vitt (1002-Y och NCS 0300-N) men byts nu ut till standardkulören NCS S 0500-N på skåpstommar, luckor i målat utförande, laminat och MFC.

"Nu kommer inte bara allt att passa ihop, utan vi ser också till att framtidssäkra vårt sortiment genom att allt nytt som utvecklas inom Nobia kommer att fortsätta ha samma vita kulör", Therese Svantesson, produktchef på Marbodal.

I enlighet med Marbodals hållbarhetsarbete är sortimentet i den nya vita kulören fortfarande svanenmärkt och färgen på de målade luckorna vattenbaserad.

Nyheter

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.