• Nyheter
  • Marbodals nya, vitare standardkulör på skåpstommar, luckor och tillbehör

Nyheter

Marbodals nya, vitare standardkulör på skåpstommar, luckor och tillbehör

Marbodals nya standardkulör på skåpstommar, luckor och tillbehör
Marbodals tidigare två vita kulörer byts till en vit standardkulör för att underlätta för säljare och kunder att kombinera olika material ur sortimentet.

Marbodals sortiment har tidigare bestått av två olika nyanser av vitt (1002-Y och NCS 0300-N) men byts nu ut till standardkulören NCS S 0500-N på skåpstommar, luckor i målat utförande, laminat och MFC.

"Nu kommer inte bara allt att passa ihop, utan vi ser också till att framtidssäkra vårt sortiment genom att allt nytt som utvecklas inom Nobia kommer att fortsätta ha samma vita kulör", Therese Svantesson, produktchef på Marbodal.

I enlighet med Marbodals hållbarhetsarbete är sortimentet i den nya vita kulören fortfarande svanenmärkt och färgen på de målade luckorna vattenbaserad.

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.