Nyheter

Mångsidigt vändkors

Mångsidigt vändkors
2009-03-31
Boon Edam har introducerat ett nytt passagesystem som erbjuder en mångsidig lösning med elegant design.

      
 

Trilock 900 är ett modulupphängt vändkors där många olika ytterhöljen kan kombineras för att passa in i alla tänkbara miljöer.

 

 

 

 

 

Vändkorset Trilock 900 är moduluppbyggt och består av en ram där elektroniken och spärrmekanismen finns. Olika ändstycken och sidodelar i rostfritt stål kan sedan kombineras på ett flertal sätt för att spärren ska passa in i alla tänkbara miljöer.

Funktion

Trilock 900 är alltid låst i viloläge. Efter godkännande roterar vändkorsmekanismen 120 grader och tillåter en person att passera. Vändkorset finns med olika mekaniskmer för att kunna erbjuda en rad olika elektriska driftlägen för kontroll i två riktningar.

Mjukvara

All omprogrammering av mjukvaran görs via en extern handdator. Det gör det möjligt att felsöka och justera inställningarna utan att montera isär enheten.

Säkerhetsegenskaper

Trilock 900 erbjuds i fail-safe eller fail-secure-version. Fail-secure-modellen ser till att entrén är stängd i nödlägen eller vid strömavbrott och fail-safe-modellen tillåter fri passage genom att låta armarna rotera fritt eller genom automatiskt fällbara armar.

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.