Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Mångsidigt vändkors

Mångsidigt vändkors
Boon Edam har introducerat ett nytt passagesystem som erbjuder en mångsidig lösning med elegant design.

      
 

Trilock 900 är ett modulupphängt vändkors där många olika ytterhöljen kan kombineras för att passa in i alla tänkbara miljöer.

 

 

 

 

 

Vändkorset Trilock 900 är moduluppbyggt och består av en ram där elektroniken och spärrmekanismen finns. Olika ändstycken och sidodelar i rostfritt stål kan sedan kombineras på ett flertal sätt för att spärren ska passa in i alla tänkbara miljöer.

Funktion

Trilock 900 är alltid låst i viloläge. Efter godkännande roterar vändkorsmekanismen 120 grader och tillåter en person att passera. Vändkorset finns med olika mekaniskmer för att kunna erbjuda en rad olika elektriska driftlägen för kontroll i två riktningar.

Mjukvara

All omprogrammering av mjukvaran görs via en extern handdator. Det gör det möjligt att felsöka och justera inställningarna utan att montera isär enheten.

Säkerhetsegenskaper

Trilock 900 erbjuds i fail-safe eller fail-secure-version. Fail-secure-modellen ser till att entrén är stängd i nödlägen eller vid strömavbrott och fail-safe-modellen tillåter fri passage genom att låta armarna rotera fritt eller genom automatiskt fällbara armar.

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.