• Nyheter
  • Mångfunktionell DIN-monterad termostat

Nyheter

Mångfunktionell DIN-monterad termostat

Mångfunktionell DIN-monterad termostat
2012-05-28
Termostat med inbyggda driftslägen - värme, kyla, industri och max/min.

  
      
 Termostaten har snabbkommandon med genvägar till viktiga funktioner.

Ebeco kompletterar termostatserien EB-Therm med modellen EB-Therm 800. Termostaten har fyra inbyggda driftslägen - värme, kyla, industri och max/min.

Olika termostater på marknaden används för olika sorters temperaturstyrning och installationer. Elinstallatören måste hålla koll på egenskaper och handhavande för en mängd olika modeller. För vissa typer av styrning, till exempel snösmältningsanläggningar, behövs ibland flera olika termostater och tidsreläer för en enda installation vilket är dyrt och tidskrävande.


En nackdel med DIN-termostater utvecklade för professionellt bruk är att de sällan är särskilt användarvänliga. EB-Therm 800 är utvecklad med stort fokus på enkelhet menar designern Dennis Karlsson, Kanter&Karlsson.  EB-Therm 800 har utrustats med en tydlig display som alltid är belyst. I visningsläget finns en sammanfattning över de viktigaste inställningarna och status på funktionerna. Via huvudmenyn navigerar man enkelt fram till alla inställningar.

 

Med hjälp av de tre knapparna nås snabbkommandon med genvägar till viktiga funktioner. Till exempel kan du se termostatens inkopplingstid med endast en knapptryckning - ett utmärkt sätt att hålla koll på energiförbrukningen.


I alla driftslägen finns energisparprogram

alternativt timerfunktioner som gör att

anläggningen inte värmer eller kyler i onödan.

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.