• Nyheter
  • Målning prioriteras inte enligt stor underhållsenkät

Nyheter

Målning prioriteras inte enligt stor underhållsenkät

Målning prioriteras inte enligt stor underhållsenkät
Allt fler av bostadsbolagen och fastighetsägarna väntas öka sin underhållsvolym, men många av bolagen tror att utvändig målning kommer att minska i omfattning.

I Industrifaktas löpande enkät med Sveriges större bostadsbolag och fastighetsägare visar det sig att en tredjedel av de tillfrågade ökade sin underhållsvolym under 2016 jämfört med året innan. Drygt hälften hade en oförändrad underhållsvolym. Intervjuerna signalerar en ökad aktivitet för 2017-2018. I år väntas nästan hälften av de intervjuade bostadsbolagen och fastighetsägarna öka sin underhållsvolym jämfört med 2016.

Badrum och stammar är fortsatt i fokus när det gäller vilka byggnadsdelar som ska underhållas eller moderniseras den närmsta tiden. Men även fönster och fasader ser ut att få ett stort utrymme i underhållsbudgeten. Det är intressant att notera att många av bolagen tror att utvändig målning kommer att minska i omfattning samtidigt som yttre underhåll och fasader totalt sett har hög prioritet. Energisparåtgärder är i fokus generellt. Enligt intervjuerna verkar detta dock i första hand beröra skalskydd och tak snarare än el- och ventilationsinstallationer, som får relativt låg prioritet i undersökningen i januari år.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.