Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Målerivolymen växer närmaste åren

Nyheter

Målerivolymen växer närmaste åren

INGEN BILD
Målerivolymen visar på en stabil tillväxt de närmaste två åren, enligt Industrifaktas prognoser.

Den totala målerivolymen beräknas ha hållit sig i stort sett oförändrad 2007 jämfört med året innan, enligt beräkningar från Industrifakta. Men de närmaste två åren visar prognoserna på en stabil tillväxt på ett par procent per år.

Stora renoveringsbehov
Den stabila utvecklingen beror bland annat på de stora renoveringsbehoven i bostäder och lokaler byggda under 1960- och -70-talen. Utöver de uppmärksammade renoveringsbehoven i miljonprogrammets bostäder finns det också eftersatt underhåll i skolor/utbildningslokaler och inom vårdsektorn.

Kontorslokaler kan bli bostäder
Utöver flerbostadshusbyggandet är konvertering av tomma kontorslokaler till bostäder ett möjligt tillväxtområde de närmaste åren. Utförsäljning av kommunägda bostäder kan också skapa förutsättningar för underhåll och måleriarbeten om de nya ägarna har större ekonomiska resurser.

Källa: Industrifakta AB

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.