Nyheter

Måla fasaden vid regn

Måla fasaden i regn
RN-metoden är ett system för att enkelt skapa väderskydd vid fasadarbeten. I systemet ingår RN-kroken som monteras på hängrännan för upphängning av presenningar.

Systemet gör det möjligt att utföra fasadarbeten oavsett väder och vind samt skapar en bättre arbetsmiljö för målare, murare, snickare, fönsterrenoverare m fl. Vid kall väderlek kan en byggvärmefläkt skapa en varm miljö under presenningen. Väderskyddet kan även användas för förvaring av t ex virke.

RN-kroken är patenterad och kan användas för uppsättning av vindskydd på 1 och 1 1/2 plans hus. 

Monteringen är enkel och kan ske utan verktyg. På ett normalstort hus monteras väderskyddet på mindre än en timme. På långsidorna fästs presenningen i kroken som hängs på hängrännan, på kortsidorna spänns en stålvajer mellan vindskivorna som man fäster presenningen i.

Systemet säljs i sektioner inklusive krokar och presenning (bredd 3,2 m, höjd 4,0 m) samt med stycken och monteringstillbehör för gavlar separat.

Skriven av Anna Göth

RN-kroken
RN-kroken
Montering av RN-metoden
Montering av RN-metoden
Vajer för upphängning på gavel
Vajer för upphängning på gavel

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.