Nyheter

Måla fasaden vid regn

Måla fasaden i regn
RN-metoden är ett system för att enkelt skapa väderskydd vid fasadarbeten. I systemet ingår RN-kroken som monteras på hängrännan för upphängning av presenningar.

Systemet gör det möjligt att utföra fasadarbeten oavsett väder och vind samt skapar en bättre arbetsmiljö för målare, murare, snickare, fönsterrenoverare m fl. Vid kall väderlek kan en byggvärmefläkt skapa en varm miljö under presenningen. Väderskyddet kan även användas för förvaring av t ex virke.

RN-kroken är patenterad och kan användas för uppsättning av vindskydd på 1 och 1 1/2 plans hus. 

Monteringen är enkel och kan ske utan verktyg. På ett normalstort hus monteras väderskyddet på mindre än en timme. På långsidorna fästs presenningen i kroken som hängs på hängrännan, på kortsidorna spänns en stålvajer mellan vindskivorna som man fäster presenningen i.

Systemet säljs i sektioner inklusive krokar och presenning (bredd 3,2 m, höjd 4,0 m) samt med stycken och monteringstillbehör för gavlar separat.

Skriven av Anna Göth

RN-kroken
RN-kroken
Montering av RN-metoden
Montering av RN-metoden
Vajer för upphängning på gavel
Vajer för upphängning på gavel

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

STEICOflex isolering av träfiber

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.