Nyheter

Måla fasaden vid regn

Måla fasaden i regn
RN-metoden är ett system för att enkelt skapa väderskydd vid fasadarbeten. I systemet ingår RN-kroken som monteras på hängrännan för upphängning av presenningar.

Systemet gör det möjligt att utföra fasadarbeten oavsett väder och vind samt skapar en bättre arbetsmiljö för målare, murare, snickare, fönsterrenoverare m fl. Vid kall väderlek kan en byggvärmefläkt skapa en varm miljö under presenningen. Väderskyddet kan även användas för förvaring av t ex virke.

RN-kroken är patenterad och kan användas för uppsättning av vindskydd på 1 och 1 1/2 plans hus. 

Monteringen är enkel och kan ske utan verktyg. På ett normalstort hus monteras väderskyddet på mindre än en timme. På långsidorna fästs presenningen i kroken som hängs på hängrännan, på kortsidorna spänns en stålvajer mellan vindskivorna som man fäster presenningen i.

Systemet säljs i sektioner inklusive krokar och presenning (bredd 3,2 m, höjd 4,0 m) samt med stycken och monteringstillbehör för gavlar separat.

Skriven av Anna Göth

RN-kroken
RN-kroken
Montering av RN-metoden
Montering av RN-metoden
Vajer för upphängning på gavel
Vajer för upphängning på gavel

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.