Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Måla fasaden vid regn

Måla fasaden i regn
RN-metoden är ett system för att enkelt skapa väderskydd vid fasadarbeten. I systemet ingår RN-kroken som monteras på hängrännan för upphängning av presenningar.

Systemet gör det möjligt att utföra fasadarbeten oavsett väder och vind samt skapar en bättre arbetsmiljö för målare, murare, snickare, fönsterrenoverare m fl. Vid kall väderlek kan en byggvärmefläkt skapa en varm miljö under presenningen. Väderskyddet kan även användas för förvaring av t ex virke.

RN-kroken är patenterad och kan användas för uppsättning av vindskydd på 1 och 1 1/2 plans hus. 

Monteringen är enkel och kan ske utan verktyg. På ett normalstort hus monteras väderskyddet på mindre än en timme. På långsidorna fästs presenningen i kroken som hängs på hängrännan, på kortsidorna spänns en stålvajer mellan vindskivorna som man fäster presenningen i.

Systemet säljs i sektioner inklusive krokar och presenning (bredd 3,2 m, höjd 4,0 m) samt med stycken och monteringstillbehör för gavlar separat.

Skriven av Anna Göth

RN-kroken
RN-kroken
Montering av RN-metoden
Montering av RN-metoden
Vajer för upphängning på gavel
Vajer för upphängning på gavel

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.