Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Magnetiskt verktyg hittar skruven

Magnetiskt verktyg hittar skruven
Med ett nytt verktyg kan man hitta skruvarna i en befintlig regelvägg. Då blir det möjligt att demontera väggskivorna hela och därmed dammar det mindre.

 
      
 

Screwfinder är ett magnetiskt verktyg som hittar skruvar och ska förenkla demontering av hela väggskivor. Hanteringen ska därför bli mindre dammig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att riva gipsväggar är något som brukar medföra massor av damm. Men med det nya verktyget Screwfinder kan dammet minskas menar upphovsmannen Jimmy Berggren. Han arbetar som snickare och fick idén när han rev gipsväggar på Falu lasarett.

– Det dammade något fruktansvärt och det kändes inte bra med alla patienter i närheten. Därför ville jag försöka skruva loss gipsskivorna och ta ut dem hela. Efter mycket experimenterande med magneter och rådgivning från Almi blev resultatet Screwfinder, berättar han.

Söker och markerar

Man för helt enkelt den magnetiska skruvsökaren över väggen tills man hittar en skruv. Sedan slår man lätt med en hammare på skruvsökaren och skruven frigörs. Därefter är det bara att ta skruvdragaren och skruva ur skruven.

När man har gått runt hela väggskivan på motsvarande sätt, kan skivan demonteras utan att man behöver bryta sönder den. På så vis ska det bli mindre damm i luften och man skonar både luftvägar och ögon.

Vass hylsa stansar fram skruven

Själva verktyget består av en stålhylsa med en fjäderbelastad magnet inuti. Magneten är placerad i hylsans mynning och fäster mot metallföremål såsom skruvar.

Hylsans kant är vass och stansar fram skruven när man slår på verktyget med en hammare. Samtidigt trycks magneten in i verktyget utan att skadas. Slaget markerar eller frilägger skruven som kan lossas med skruvdragare.

 

 

Martin Steno, redaktör

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.